home to blog “Avantajul” de a-ti face boardingul online

“Avantajul” de a-ti face boardingul online

Cu siguranta va amintiti de mirosul de transpiratie, tiganimea si jegul de pe aeroportul Baneasa. Daca credeati ca ati scapat de ele atunci cand s-a inchis aeroportul, va inselati amarnic. S-au mutat toate, exact la fel, pe Otopeni. Singurul lucru bun al aeroportului fiind  mai spatios,  e ca mirosul de transpiratie nu se simte asa de puternic, oricum climatizarea nu mai functioneaza.

Drept urmare, daca planuiti sa plecati din Romania, de pe singurul aeroport din Bucuresti, Otopeni, luati-va in calcul doua ore  , pe care  le veti pierde inainte de imbacare.

Daca aveti bagaj de cala pe Otopeni, pregatiti-va sa stati la coada celor care fac check-in. Pentru ca nimanui nu-i da prin cap sa oblige astfel oamenii sa faca doar ghisee de drop-off, iar check-in-ul sa fie facut automat, online sau de acasa.

Daca ati facut check-in-ul online si v-ati printat boarding pass-ul si nu aveti bagaj de cala, pregatiti-va sa pierdeti jumatate de ora sau mai bine la controlul de securitate + controlul de pasapoarte. Pregatiti-va din timp si mergeti mai devreme in zona de duty-free, chiar daca nu e nimic de facut acolo, pentru ca e bine sa stii ca ai scapat de un stress. Zona de control pasapoarte fiind foarte mica si cu putine ghisee, pregatiti-va pentru nervi, caldura si mirosuri neplacute.

Daca ati facut check-in-ul online pe smartphone, pregatiti-va sa aveti probleme la accesul in zona de securitate, accesul la pasapoarte, accesul la imbarcare.  In zona de securitate e un baiat care se uita ca ai un bilet in mana, ca sa treci de filtrele de securitate. Tu ii arati un telefon. La controlul de pasapoarte, ca nicaieri, se cere pasaportul si biletul de avion, tu trebuie sa ii arati un telefon pe geam cu o imagine pe el 🙂
La imbarcare exista suficiente sanse ca fetele de acolo sa se sperie de device sau sa te considere un smecher din ala, asta chiar daca in restul lumii, daca ai boarding pass-ul si esti familiarizat cu avioanele poti sa te duci linistit in avion doar piuind verificarea codului de bare.

Ieri dimineata am pierdut o ora si ceva la coada de acces in zona de securitate, unde toata lumea se baga in fatza. La coada de la controlul de pasapoarte, unde toatalumea iar se baga in fata, pentru ca “am avion in 10 minute” si ca au venit tarziu. Bine ca n-am avut bagaj de lasat la cala, ca altfel imi mai trebuiau doua ore inainte, pentru ca nu avem ghisee de drop off.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

10 thoughts on ““Avantajul” de a-ti face boardingul online

 1. O data am zburat din Baneasa si am facut check-inul in Aeroport (nu mi s-a spus ca pot pe net ; era bilet castigat). In rest am zburat doar din Timisoara cu check in online. Simplu si eficient.
  Baneasa …mi s-a spus sa ajung cu 3 ore inainte la aeroport dar oricum nu era deschis check-in-ul deci am mers prea devreme. Si eu tot 2 ore imi iau marja indiferent de unde zbor

 2. Esti amabil cand zici “tiganie, transpiratie si jeg”. Baneasa seamana cu o autogara de provincie. Serios, fix ca in autogara Pitesti: tigani, sacose de rafie, seminte, vanzoleala, imbulzeala si galagie. Bleah. Iar acum a inceput si transformarea Otopeniului in autogara.

 3. Nu stiu de ce e asa de complicat la tine… E adevarat ca nu avem zona de drop-off, dar check-in-ul l-am facut intotdeauna online, am tiparit frumos confirmarea si nu m-am dus la aeroport cu mai mult de 40-50 min inainte de plecare…
  Ce nu mi-a placut e ca nu exista prioritate pentru copil mic. Pe afara am avut prioritate la check-in, pasapoarte si chiar la imbarcare.

 4. Tarom are web checkin si kiosk de checkin la Otopeni. Si ceilalti mari au. Aglomeratia depinde si de ora, dimineata devreme nu e mai nimeni. Oi fi nimerit la o ora cu multi low costi. Se va deschide insa o aerogara suplimentara, unde vor fi mutati low costii, asa ca mizeria si mirosurile neplacute se vor muta in cladirea lor.

 5. La oricare dintre liniile ‘traditionale’ (Lufthansa, Tarom, Air France, Alitalia etc.), daca NU exista ghiseu ‘baggage drop off’, poti folosi oricand ghiseul ‘business class’, chiar daca zbori ‘economy’. Asta e procedura standard la orice aeroport, nu doar la OTP. La OTP, de altfel, deasupra ghiseului de la business, scrie foarte clar pe afisajul digital ‘Business – Baggage Drop Off’. La LCC-uri gen Wizz, nu exista asa ceva pentru ca au cerut ca toate ghiseele sa fie mixte check-in/drop-off pentru a fluidiza traficul.
  PS. In 2 luni se da in functiune un corp nou, aproape dublu ca marime cu cel actual!

 6. sunt mai in varsta si nu am rabdare,dar “stiristul” exagereaza.
  la baneas nu am fost,sunt prea sarac ptr ei.
  din la otopeni insa,am zburat de mai multe ori si totul a fost ok.
  poate mirosind a transpiratie si eu,nu am observant (mirosit) transpiratia altora.
  vai de mamaliga voastra de stiristi1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: