home to blog Autostrada soarelui meu

Autostrada soarelui meu

In mai anul trecut ma plangeam de autostrada soarelui, acum am ajuns sa o injur din mers.

Nu mai retin cand au inceput lucrarile la autostrada, dar parca era Iliescu presedinte pe vremea aia. Drept urmare se vede ca lucrarile au fost facute in bucati, de firme diferite si de interese diferite. Astfel incat, fata de ce am scris mai inainte trebuie notate urmatoarele.

Primii 50 de kilometri iti dau dureri de cap din cauza asfaltului aspru si cu striatii. Da, e bun pentru aderenta dar e zgomotos. Asta daca nu cumva avem si polei, ca atunci nu se mai tine cont de asperitati. Aici se intampla cele mai multe accidente.
Urmatorii 40 de kilometri sunt cu valuri, adica sare masina fara nici o problema in mers, iar daca nu tii bine de volan cine stie cum ti se duce mana si ajungi in decor.
Cu vreo 20 – 30 de kilometri inainte si dupa  Cernavoda incep craterele pe banda intai in ambele sensuri de mers. Si cand spun cratere ma refer la gropi mari si adanci cascate in asfalt. Daca tineti voi minte la fel ca bombele de cratere de pe A1.
La Cernavoda e acelasi sistem de taxare (nefunctional) ca si acum un an de zile aproape.

In final trebuie acordata foarte mare atentie la poduri si podete, toate sunt mai inaltate decat nivelul strazii. Chiar daca asa ar fi normal, dar la marginea podului ori s-au format santuri, ori s-a lasat strada astfel incat involuntar la viteze mai mari de 90 la ora masina sare.

4 thoughts on “Autostrada soarelui meu

  1. io am mers cu un Fiat Doblo, prin zona aia cu valuri, avand 160 km/h si n-am patit nimic. mai si mancam un sandvis in timpu’ ala.

    de ce trebuie sa fii bombastic cand nu e cazu’? sau vrei sa-i faci anti-reclama masinii tale?

  2. 1. Mașina e nouă + piticu poate nu e cel mai experimentat șofer = nu mai mâncați căcat.
    2. Fiat Doblo are un pic altă ținută de drum decăt o kia ceed.

    3. La un mers susținut de 180km/h valurile și zonele cu poduri necesită atenție și ambele mâini pe volan că altfel te mulezi pe gard – asta pentru cretinii care mănăncă cu dreapta și cu stânga se scarpină în nas.

    Piticule după post, să înțeleg că te-a cam speriat Autostrada Soarelui. Ciudat pt. că dracul nu e chiar așa cum îl prezinți tu 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: