home to blog Au venit si hotii de carduri in Romania

Au venit si hotii de carduri in Romania

Daca pana acum ceva vreme, hotii ce furau carduri in bancomate erau raspanditi in toata europa, acum au revenit in Romania. Asta din cauza faptului ca romanii au bani, folosesc cartile de credit, iar atunci cand scot banii nu neaparat ii scot pe toti o data.

Nu mica mi-a fost surpriza zilele astea cand folosind un bancomat bcr de la Casa Presei Libere m-am trezit ca initial nu mi-a intrat cardul in fanta, scotandu-l fortzat am constatat ca pe el se lipise o bucata de scoci. Anume, cardul lipit cu o bucata de scoci, impreuna cu un pin vazut de cineva din apropiere inseamna ca iti pierzi economiile.

Metoda e simpla. In bancomat se introduce un card care are lipit pe el banda adeziva, sau orice alt device care  stie sa lipeasca. Apoi hotul se amplaseaza intr-un loc de unde are vizibilitate asupra bancomatului si astfel vede PIN-ul pe care-l tastezi cand vrei sa iti validezi cardul. Tu tastezi PIN-ul si iti efectuezi tranzactiile bancare, iar la final te trezesti ca si anume cardul tau nu mai iese inapoi din bancomat. Daca chestia e bine facuta, cardul nici macar nu iti este acceptat de bancomat. Aici intervine in problema si omul binevoitor care vrea sa iti explice cum se foloseste bancomatul. Pana la urma totul se finalizeaza cu un card blocat in bancomat, iar omul iti explica ca trebuie sa suni la banca sa il blochezi.

Pana cand tu suni la banca, pana il blocheaza, tu te indepartezi de bancomat, el extrage cardul, stie pin-ul si intre timp extrage si restul de bani.

E atat de simplu. Drept urmare … cel mai usor e sa nu se vada ce pin tastati, iar atat timp ca doua maini acopera tastatura nu prea poate sa vada  nimeni nimic. 🙂

Si … contra hotilor astora ce sa faci? Daca ii dai la politie, ti se va raspunde ca nu sunt suficienti agenti, suficiente forte … etc.

16 thoughts on “Au venit si hotii de carduri in Romania

  1. Ca sa nu mai vorbesc de prostia si ignoranta posesorilor de carduri bancare (daca sunt de credit si mai bine). Undeva in zona unirii exista un bancomat al BRD-ului, pe colt. De acolo scot bani toate vitele (altfel nu le pot spune). Am facut un mic test intr-o zi, m-am asezat undeva in apropierea gurii de metrou, la cativa pasi de bancomat si de coada de bovine. In 5 minute (dupa ceas) am reusit sa “remarc” cel putin 3-5 pinuri tastate in dorul lelii delimitand “patratul” cu extremitatile 1-3, 7-9.

  2. eu una am patit-o!cam acum un an am mers cu al meu sot sa scoatem ceva bani, seara fiind. langa bancomat, un nene asa mai colorat se tot plangea ca i s-a blocat cardul, nu putem sa-l ajutam noi? am bagat si noi cardul si n-as mirare, dupa ce am tastat pinul, s-a blocat! nu intram foarte tare la banuieli daca in spatele nostru, la cativa metri nu ne urmareau foarte curios doi indivizi de aceeasi culoare cu pagubitul din fata noastra! hmmm, ceva nu e in ordine, zice barbati-miu! si-si baga mana in nisa aceea unde se baga cardul. si il vad ca scoate o tija luuunga rau de tot, pe care, normal,era cardul nostru. in clipa aceea zbughit-o toti trei coloratii.in ziarul de a doua zi ,am aflat ca procedeul se numea “pisica” si zeci de oameni fusesera in 3 zile pacaliti si jepuiti de cam multi banisori

  3. cea mai simpla metoda :schimming ,camera ,pe atm-uri ,o interfata , care scaneaza cardul si apoi ,golire de cont . numai ca aici trebuie sa investesti vreo 15.000 de $ ,si scoti sute de mii ,in cateva luni ,poate si chiar cateva milioane ,nu ce ziceti voi cu bande de film ,si te mai si expui riscului cu banda aia de film,ca sa fii vazut . aici nu te vede nimeni.:)). voi nu stiati de asa ceva :-??????????????????????:))))))

  4. toate aceste metode sunt cam vechi numai in romania se mai poate fura asa cum va imaginati voi treziti-va oameni buni s-a mai modernizat tehnologia au aparut asa zisele “CAPCANE”,”BUZE”care nu necesita atata risc si bataie de cap……bineinteles ca de la PISICUTZA s-a trecut la MOTAN….:d

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: