home to blog Au venit si hotii de carduri in Romania

Au venit si hotii de carduri in Romania

Daca pana acum ceva vreme, hotii ce furau carduri in bancomate erau raspanditi in toata europa, acum au revenit in Romania. Asta din cauza faptului ca romanii au bani, folosesc cartile de credit, iar atunci cand scot banii nu neaparat ii scot pe toti o data.

Nu mica mi-a fost surpriza zilele astea cand folosind un bancomat bcr de la Casa Presei Libere m-am trezit ca initial nu mi-a intrat cardul in fanta, scotandu-l fortzat am constatat ca pe el se lipise o bucata de scoci. Anume, cardul lipit cu o bucata de scoci, impreuna cu un pin vazut de cineva din apropiere inseamna ca iti pierzi economiile.

Metoda e simpla. In bancomat se introduce un card care are lipit pe el banda adeziva, sau orice alt device care  stie sa lipeasca. Apoi hotul se amplaseaza intr-un loc de unde are vizibilitate asupra bancomatului si astfel vede PIN-ul pe care-l tastezi cand vrei sa iti validezi cardul. Tu tastezi PIN-ul si iti efectuezi tranzactiile bancare, iar la final te trezesti ca si anume cardul tau nu mai iese inapoi din bancomat. Daca chestia e bine facuta, cardul nici macar nu iti este acceptat de bancomat. Aici intervine in problema si omul binevoitor care vrea sa iti explice cum se foloseste bancomatul. Pana la urma totul se finalizeaza cu un card blocat in bancomat, iar omul iti explica ca trebuie sa suni la banca sa il blochezi.

Pana cand tu suni la banca, pana il blocheaza, tu te indepartezi de bancomat, el extrage cardul, stie pin-ul si intre timp extrage si restul de bani.

E atat de simplu. Drept urmare … cel mai usor e sa nu se vada ce pin tastati, iar atat timp ca doua maini acopera tastatura nu prea poate sa vada  nimeni nimic. 🙂

Si … contra hotilor astora ce sa faci? Daca ii dai la politie, ti se va raspunde ca nu sunt suficienti agenti, suficiente forte … etc.

16 thoughts on “Au venit si hotii de carduri in Romania

 1. In Tei, la intrarea in magazinul Domino este un bancomat Unicredit de la care daca vrei sa scoti bani trebuie sa fii atent sa nu se uite floreasa la cum tastezi pinul sau la gigelul care intra in magazin sa-si ia lapte sau la pensionarul care sta la stop. Ca sa nu mai zic ca trebuie sa te apleci ca sa-l tastezi, probabil e pus mai jos ca sa fie vizibilitatea mai buna. Sper ca se sesizeaza nenea Tiriac si monteaza o cusca care sa iti fereasca banii de ochii curiosilor.

 2. Ăştia vor să reţină cardul cu o bucată de scoci?! Hahaha, înseamnă că-s mai cretini decât credeam, fapt ce mă itrigă, având în vedere că braţul rupt al legii îi atinge destul de rar şi-n principiu rahaţii ăştia o duc destul de bine şi ne scuipă seminţe în cap (asta-n ciuda faptului că nu-i prea duce capul, după cum spuneam). Bine că n-au folosit lep făcut din mânuşi de cauciuc, cum puneam io în frageda-mi copilărie, să prind vrăbiuţe şi alte zburătoare :))

  Metoda ”consacrată” de reţinut cardul în bancomant presupune utilizarea unei mici bucăţi de film de raze (garbage diving la spital), cu o serie de teşituri. Odată intrat cardul, prima serie de teşituri îl împiedică să fie scos afară (proprietarul crezând că l-a înghiţit bancomatul), iar a doua serie de teşituri, prin pliere, permite substragerea ansamblului card+folie de către băieţii coloraţi (sunt cioroi în mare parte, nu-mi spuneţi că nu-i aşa!). Mai există şi alte metode (mai mult sau mai puţin documentate pe internet), dar asta-i cea mai utilizată, având în vedere că-i extrem de uşor de pus în practică.

 3. E prea greu cum zici tu. Exista metode mult mai sofisticate si mai compliate, de la microfilm, pana la tunarea fetei bancomatului. Banii se tin in portofel.

 4. Flash news, stop the presses ! In anul de gratie 2008 exista e-banking care iti permite sa gestionezi conturile chiar si de pe un mobil mai destept.

  Asadar banii se tin in contul unde aduc dobanda si de unde nu pot fi scosi cu cardul. Din cand in cand se transfera exact cat iti trebuie in contul de card. Cand am o tranzactie mai mare de facut (de ex. am cumparat un obiectiv foto de 35 de mil) ii transfer fix inainte de a pleca de acasa astfel incat sa pot plati la magazin.

 5. mai exista si varianta cu micile camere video instalate undeva pe bancomat. au acelasi rol ca si omul binevoitor – sa vada pinul 😛
  cu ceva timp in urma, din cate am auzit, bancomatele aveau sunete diferite pentru taste diferite si asa depistau pe ce taste apasai.

 6. Acum stau si ma intreb eu de ce “micile camere video”. In alta ordine de idei cu o SUPER camera video (din aia scumpa, dar nu conteaza se amortizaeaza investitia) si o super pozitie, nu se pot afla pinurile cardurilor? De ce ne complicam cu “omul binevoitor” cand e atat de usor sa furi un portofel in ziua de azi?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: