home news Atentie la portofele

Atentie la portofele

Mie imi place Gara de Nord. E acel loc boem al Bucurestiului, furnicar absolut, locul de unde vin si pleaca toti moldovenii si unde intreaba la toate ghiseele care e trenul spre Susheava. In schimb, ardelenii, sunt calmi, se inghesuie, miros si stau la marginea peronului.

E frumos, o groaza de lume. De fiecare data, in orice moment, as ajunge in Gara de Nord nu pot sa nu ma intalnesc cu cineva cunoscut. Si era liniste, imposibil de liniste. Nu mai era vreun aurolac. Erau curve nespalate, dar mai putini tigani.
In schimb … nenea ministru de la transporturi s-a trezit ca n-avem nevoie de taxa la intrarea in gara. Drept urmare, e liber acum.

Pun pariu ca vor aparea din nou cei care vor dormi in gara, ca toati aurolacii tarii se vor strange la sedintele plenare din Gara de Nord. Mai ales … ca politia si ce firma de paza e acum in gara se va mari si se va imprieteni subit cu toate scursurile de misuna pe acolo.

Drept urmare, trebuie sa stam in Gara de Nord cu pistoalele  la brau, cu spray-ul paralizant la vedere si … cu ochii in 4 ca nu cumva sa se bage cineva in seama subtil.

Macar de ar fi pus camere de filmat …

14 thoughts on “Atentie la portofele

  1. ati vazut vreo schimbare de cand s-a introdus taxa? mai curat, mai civilizat, mai modern? eu nu…si aurolaci tot erau, treceau pe langa astia de la paza fara probleme…hai sa fim seriosi
    sa scoata taxa ca si asa nu faceau nimic cu banii aia…mizeria la fel de mare, tiganeala la fel

  2. Si cu taxa si fara tot aia e. Ca pute in continuare a pishat, chiar cu acea taxa… Ca te intampina aurolacii si agasantii taximetristi cand cobori din tren… Ca peroanele sunt jegoase… Ca tanti alea de la informatii te reped si daca nu ai inteles din prima ce au zis e treba ta… Cate si mai cate… Acu eu am o nelamurire… Gara de Nord tine de CFR sau de Ministerul Transporturilor? Adica noi pe cine injuram pentru toate mizeriile astea?
    Si, Piticule, zi merci ca nu au pus camere de supraveghere! Ca bagau taxa la loc!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: