home to blog Astept sa vad concurenta intre operatorii de telefonie mobila

Astept sa vad concurenta intre operatorii de telefonie mobila

In momentul de fata nu este pic de concurenta intre operatorii de telefonie mobila. De fapt este, dar concurenta nu este pentru serviciile oferite utilizatorului, nu este pentru preturi cat mai scazute la terminale, este pentru a atrage cat mai multi clienti si atat. Iar acum acestora nu li se ofera nimic.

Astept asadar sa poata lua Cosmote-ul netul pe 3G (momentan sunt reseller zapp), sa aduca vodafone iPhone4 (si-l va aduce in curand), sa isi upgradeze DigiMobil reteaua ca sa nu mai downloadam cu 2 k pe internetul mobil si asa mai departe.

Astept sa ieftineasca cineva drastic serviciile de net mobil si sa sustina traficul acestora, iar mai departe sa vad si reactiile celorlalti participanti. Altfel nu vom vedea imbunatatiri ale netului la zapp – care de cateva luni de cand e vandut de cosmote merge doar la 2 kbit/s. Altfel nu vom vedea megi inclusi in abonamente sau in oferte. Altfel nu vom vedea reduceri la voce sau oferte de telefoane bune. Si asa nu va creste nici numarul de clienti bucurosi de oferte.

Si acum ma intreb daca operatorii de telefonie mobila gandesc ca putin de la multi oameni inseamna mai mult decat mult de la putini oameni.

6 thoughts on “Astept sa vad concurenta intre operatorii de telefonie mobila

 1. Zapp este Cosmote. Nu sunt reselleri, ci au cumparat tot Zapp-ul care o ducea prost, dar avea licenta 3G. Oricum este un mare rahat pentru ca si Cosmote are o retea de doi lei. Merge ok netul acolo unde este semnal full…si atat!

  Iar de concurenta…nu zice ca nu exista. Acum 5 ani cate minute aveai in retea si nationale ? Si la ce preturi ?

 2. Zapp nu este cosmote legal. ANPC-ul nu da voie sa se redenumeasca in cosmote, drept urmare se vand servicii de la alt operator.

  Ah, uitasem si Romtelecomul are net pe CDMA.

 3. pune sim-ul zapp intr-un echipament decent nu in saraciile alea de zte si o sa ai dld frumos. poate cel mai bun din cele existente. am teste de pe speedtest cu 8mbps

 4. Trebuie sa te contrazic, lucrez in domeniul Telecom consider ca stiu cate ceva despre modelul de business … Companiile gen Vodafone si Orange prefera sa aibe putini clienti care le aduc incasari mari, decat multi clienti cu care aduc incasari mici. Orange are mai multi clienti decat Vodafone dar ARPU este mai mic => Vodafone are mai putini clienti dar care le aduc mai multi bani.
  It’s all about profit.

 5. În ceea ce privește serviciile de voce și telefoane, sunt de acord cu tine, clienții ar putea beneficia de oferte mai bune.
  La capitolul internet mobil pentru computer, în România nu e chiar rău. În Italia de exemplu un singur operator oferă abonamente cu trafic inclus (6G la 30€/lună) iar toți ceilalți oferă un număr de ore lunar (în mod normal 100 – 150 ore) la prețuri în jur de 15-25€/luna.
  Cea mai “acceptabilă” ofertă este de 300 ore lunar, la 19€/lună. Numai că viteza lasă mult de dorit (15-20 KB/sec în orele de vârf)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: