home to blog Asa se face jurnalism?

Asa se face jurnalism?

Ca sa comentez evenimentele de la antena3 de ieri, intai sa o intreb pe tipa aia (hai sa nu folosim si noi alte apelative de genul proasta sau … inculta) … daca asa se face jurnalism. Si vreau aici sa imi raspunda nu ea, ea a demonstrat cat o duce capul, vreau sa isi dea cu parerea princpialii amfitrioni ai posturilor de sub intact, Ciutahu, Badea ….

Revenind. Apare o tanti in market, unde cica nu se poate filma … si filmeaza … si se da in stramba … si isi permite sa intre in vorba cu Basescu. Basescu isi permite sa intre in joc … ii raspunde la casa de marcat, ii raspunde si dupa aceea. La absolut toate intrebarile. Iese afara … probabil dupa ce ii spusese tipei sa opreasca si sa ii adreseze o intrebare inteligenta, iar asta revine … “domnu’ presedinte mi-a venit o idee”.

Punct … stop.

Sa urmarim aceste imagini. Filmate tot cu telefonul de catre aceeasi …. (completati voi).

Ce vedem in aceste imagini? Ca la Realitatea vedem o tipa pe care o stim de la televizor, cu un microfon. Pe care scrie Realitatea. Eventual ar avea si o legitimatie la vedere. La atena3 vedem o tipa de filmeaza cu telefonul in speranta ca stirea ei va ajunge pe post si isi va lua salariul.
Pai asa se face jurnalism draga angajata a lui Voiculescu? Cu telefonul? Fara un microfon pe care sa scrie antena3? Fara o legitimatie? Fara a cere acordul persoanei despre care vorbesti, cu care vorbesti sa o intrebi ceva? Si daca acea persoana iti cere sa incetezi … tu de ce revii? Tot cu telefonul? Fara sa te legitimezi sau fara sa te prezinti?
Iar aprecierile personale ale presedintelui la miros si aspect le dau pe faptul ca … poate chiar asa arata tipa aia :)Acuma ii rog si pe colegii mei de facultate, jurnalisti, sa se dea cu parerea.

40 thoughts on “Asa se face jurnalism?

 1. Ziceti voi ca a fost furt…dar de ce nu luati un exemplu concret?
  E o lege la Ministerul Educatie conform careia profesorul poate sa ii CONFISTE telefonul unui elev daca il foloseste in ora. Daca elevul se duce la prof si ii zice “Zambiti, va rog!”, profesorul nu i-l confisca? Adica, atunci nu e furt? Acel telefon se returneaza, la fel ca si in cazul lui Basescu.
  Intr-adevar, gestul nu a fost prea demn de un presedinte, dar pana la urma si presedintele e om si isi iese din sarite.
  Apropos, omul acela (da, OMUL acela!) era destul de stresat de circul asta ca sa ii mai si rasara o asa-zisa jurnalista in fata si sa ii inumere sacosile.
  Plus, tipa la inceput vroia sa fie un interviu nu? Atunci ce cauta cu mobilul in fata omului? Oricum, aspectul asta a fost deja dezbatut.

 2. Este cam acelasi “viciu de procedura” ca si in cazul in care SRI iti ia “interviu” fara mandat. Nici un judecator nu are dreptul sa considere proba ca fiind valida. Ai prins o inregistrare despre ce vorbeste Baselu’ cu nevasta-sa in privat? Teapa, nu o poti folosi decat daca:
  a) te afli in Romania, in slujba unui baiat care are boala pe Baselu.
  b) cuvantul deontologie profesionala te lasa rece.

  Poate ca daca baselu’ ii zicea altfel decat i-a zis (“zdreanta penala”, de exemplu), era mai cool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.