home to blog Asa au invatat sa scrie in facultate

Asa au invatat sa scrie in facultate

Iata nivelul de gramatica al jurnalistilor nostri. Intamplator de online, intamplator asa ii gasim si in presa scrisa.

Deliciul articolului il fac comentariile. Din pacate sunt de bine, din si mai mare eroare, daca articole de genul asta vor continua, o data ii invatam pe tineri sa vorbeascsa si sa scrie prost si ii vom pierde ca cititori pe cei batrani si invatati. 🙂

Dar ei este jurnalisti, ei scrie nu gandeste.

16 thoughts on “Asa au invatat sa scrie in facultate

  1. Nop, sigur nu asa au invatat la orele de limba romana, dar intre timp au trecut in randul cocalarilor cu fitze, si e mai trendy sa spui ca esti adunat “dupa garla” decat “de pe garla” 😉

  2. Unde ai gasit tampenia asta? Arata ca un articol scris de un tembel si publicat fara a fi revizuit. Daca ziarele au ajuns sa nu mai respecte niste reguli si norme, atunci cine sa le respecte?

  3. Nasoale greşelile, dar îndrăznesc să spun că sunt datorate mai mult educaţiei de “acasă” decât şcolii. De ce? Pentru că folosirea lui “după” în loc de “de pe” este un regionalism întâlnit în sud. Multă lume din nord, de prin Maramureş spre exemplu, nu ar înţelege folosirea lui “după” în acest context. Sigur, asta nu scuză greşelile ori imbecilitatea celor care au publicat articolul sau articolele.
    Există însă o serie de greşeli mult mai grave, elementare, care arată gradul de prostie al celor care scriu. Am văzul puţine în ziare, mai multe pe bloguri. E vorba de formele verbului “a fi” scrise aiurea, sau de verbele treminate într-un singur “i” la persoana a doua singular: scrii, vii, stii, care de multe ori sunt scrise cu un singur “i”. Asta cred că e lipsă totală de noţiuni elementare privind limba română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.