Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Antreprenoriatul social, în sensul lui primar, nealterat este o afacere care generează profituri pentru inițiatorii ei, ca să se poată autosusține, și în același timp rezolvă o problemă socială, economică, culturală din orașul, zona, țara sau continentul în care își desfășoară activitatea.
Are un aspect foarte practic, pentru că inițial trebuie să identifici problema locală(și la noi sunt grămadă), apoi să construiești un business care să rezolve acea problemă – asta înseamnă să îți stabilești niște obiective, un plan, să cauți sponsori/parteneri sau moduri de a îți finanța afacerea și să pui totul în aplicare.

Cine se baga la chestii din astea? Cine e atat de bun incat sa sustina asta?

Si culmea, exista oameni de genul asta. Eu m-am mirat de fiecare data si m-am minunat de ei. O sa va dau exemple de astfel de oameni in articolele urmatoare. Sunt niste oameni care nu vor vrea decat sa isi ajute semenii, sa le arate ca lumea poate fi mai buna. Cred ca inainte oamenii de genul asta au fost numiti martiri si sfinti, pentru ca se vedea doar partea lor buna. Acum, acestia sunt vazuti ca oameni nebuni, pe principiul de ce sa il ajuti pe celalalt, de ce sa faci ceva pentru altii, de ce sa donezi, de ce sa te gandesti la celalalalt?

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 Responses

 1. Iulian

  Totul e bine si frumos pana cand trebuie sa te intretii si tu. Chiar sunt curios de astfel de oameni care au reusit sa puna un astfel de business pe picioare si reusesc sa faca lucruri mari pentru comunitate.

  Reply
 2. Simona

  Si eu am intrebarea asta, cine sustine financiar – la inceput si ulterior. Pentru ca fara sustinere si fara profit, daca vreau sa fac asa ceva eu cum imi intretin familia?

  Reply
 3. Iulian

  @SImona eu as avea o idee insa asteptam si celelate articole. DIn moment ce e afacere, inseamna profit. Din acest profit poti da 20% pe salarii si cheltuieli si altii 80 pe ajutor social. E o idee, sa ma corecteze Piticu daca gresesc.

  Reply
 4. dani matei

  E o confuzie care de obicei se face intre antreprenoriat social si caritate, voluntariat. Ei bine, proiectele de economie sociala tocmai asta isi propun: sa rezolve probleme sociale sustenabil financiar, adica sa produca singure banii necesari desfasurarii activitatii.
  Aici apare provocarea nr. 2: “eu din ce traiesc daca nu am profit?”. din salariu, de exemplu. tu, ca administrator al antreprizei iti evaluezi munca si spui: eu vreau sa primesc 2000eur / luna. Acesti bani nu sunt profit ci reprezinta costurile cu salarizarea administratorului iar proiectul tau de intreprindere sociala trebuie sa genereze suficiente incasari astfel incat sa acopere minim toate costurile.
  @Piticu, iti trimit pe mail un exemplu care s-ar putea sa iti placa. Are legatura cu alte subiecte abordate de tine de curand.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.