Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nu sunt genul de om care sa recomande software neoficial, dar asta m-a atins exact acolo unde vreau si este ceea ce vreau. E vorba de cea mai recenta versiune de Android pentru telefoanele mobile:  4.0.1. L-am vazut prima data si m-am jucat cu el pe Google Galaxy Nexus, telefonul Google, bineinteles.  Atunci am inteles de ce e asa important, de ce trebuie sa il ai si cat de bine e sa te bucuri de un software nou.

Intr-adevar, telefoanele mobile au ajuns acum fix la fel ca ce faceam noi pe calculatoare acum cativa ani. Ne luptam pentru cele mai noi versiuni de software, sa le optimizam, sa le facem sa mearga mai repede, sa le facem sa fie mai bune si asa mai departe. Sensul unui telefon mobil, acela de a vorbi si atat, este de mult expirat. Acum telefonul mobil tine loc de player video, loc de camera foto, loc de mp3 player, agenda personala, calculator personal, cititor de mailuri, GPS. Nu pot insa sa faca cartofi prajiti, dar stai asa, nici calculatoarele nu fac asta inca.

Pe un alt telefon decat Nexus, care e aproape identic ca hardware, Android 4.0.1 se misca exemplar si pana cand producatorii vor face toate testele si vor lansa versiunea OTA, imbunatateste atat performantele telefonului cat si durata de exploatare a bateriei. Bonus, mie mi-a venit cu procesor de sunet Beats Audio.  Iar muzica de pe telefon s-a transformat in final in altceva.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

8 Responses

 1. BogDan

  Eh, mai am de aşteptat până pe la jumătatea anului, tind să mă joc doar cu cele oficiale, ale producătorului 🙂

  Reply
 2. Danyzus

  Stau uneori si ma intreb daca se merita sa-mi dau salariul pe o luna pentru un asemenea telefon, care oricum va fi depasit de altele in doar 6 luni.

  Reply
 3. BogDan

  @Danyzus – Răspunsul îl ai mai sus: “Acum telefonul mobil tine loc de player video, loc de camera foto, loc de mp3 player, agenda personala, calculator personal, cititor de mailuri, GPS”. Dacă ai nevoie de aşa ceva (şi cine naiba nu are?), atunci…

  Reply
  • Ciprian

   Eu cred in continuare ca se face un compromis… Niciodata nu va fi la fel de bun ca un GPS sau camera foto. Ce pretentie vrei sa ai de la obiectivul lui fata de obiectivul unei camere foto modeste de 5MP ?

   Reply
  • BogDan

   Acum, cred că ştii că 5MP este o specificaţie de care unele telefoane au trecut deja. În plus, studiile spun că telefoanele, cu camerele lor, vor înlocui destul de rapid camerele de tip “point and shoot”. E mai simplu, probabil că asta este explicaţia, plus că telefonul îl ai mereu la tine, nu? Cine va dori mai mult şi va fi pasionat, va apela la un bridge sau, în funcţie de bani, la DSLR. Pentru pozele ocazionale, un telefon e perfect şi pot spune asta în mod direct, pentru că am scos nişte fotografii mai mult decât decente de la concerte, pe întuneric, cu un amărât de Gio cu cameră de 3.15 MP. Desigur, nu sunt profi, dar pentru o amintire nu cred că ai nevoie de un alt aparat la tine 🙂
   La GPS nu mă bag, acolo nu am competenţe. Pot spune doar că telefonul m-a ajutat de două ori să ajung unde trebuie, pe bază de Google Maps. Şi a fost de-a dreptul o revelaţie pentru mine, care eram adeptul telefoanelor simple, fără o mie de lucruri pe care să le facă în acelaşi timp.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.