home to blog America goes digital

America goes digital

Incepand de astazi transmisia analogica a televiziunilor din Statele Unite se opreste.  Se intampla sa fie misto, pentru ca in urma ultimului sondaj efectuat in piata un numar foarte mic de persoane aveau posibilitatea de a receptiona semnal digital.
Americanii renunta astfel definitiv la transmisia analogica. Lucru interesant si care se asteapta sa produca haos in randul consumatorilor de televiziune.

Pentru cei care au tot soiul de chestiuni de genul asta si in Romania le spun ca serviciile oferite de RDS, UPC, Romtelecom si altii NU sunt digitale. Pentru digital trebuie mai mult decat receiverul ala care iti da semnal in televizor pe mufa scart.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “America goes digital

 1. Daca te referi la Romtel (dolce) si la RCS (gigi tv) sa stii ca alea SUNT servicii digitale. Atat transmisia dvb-t cat si cea prin satelit in cazul celor susnumiti nu sunt in sistem analogic (si sa nu ne legam de faptul ca transmisia satelit e doar SD si nu HD cum e in cazul transmisiilor digitale terestre).

 2. pentru un om mare jmeker in newmedia ca tine, un om care lucreaza intr-o televiziune, e grav daca faci astfel de afirmatii, Toate platformele de satelit de la noi (dolce, max, focus, boom si digi) sunt digitale.
  Transmiile terestre ale SNR-ului de pe 2 canale in Sibiu si 2 in Buc sunt Digitale(emite si realitate btw). Asemenea si Protv HD in bucuresti (DVB T)
  Transmisiile Digi Cablu de la RCS, UPC Digital si MaxTV Cablu (akta) sunt de asemenea Digitale (dvb c)

  Digitale pana in maduva oaselor.

  iar ai dat-o in bara :))
  sau detaliaza tu “mai mult” din ultima fraza

 3. ma refer la faptul ca n-ai semnal digital in TV.

  si nu e cu nimic mai calitativ decat ce ai pe CATV 🙂 nu pe receiverele astea.

  Cat despre DVB-T … cand se vor hotari astia sa faca ceva … va mai curge apa

 4. thats bullshit. Transmisia o sa fie digitala de la repeatere. Nu o sa mai prinzi semnal decat daca aveai cumva o antena stil ‘ceaun’ pe casa. Si pentru cei cu ceaun pe casa guvernul american a sponsorizat cu cupoane de 40$ (c.v. unui convertor digital->analog) pe oricine a vrut sa participe. Cine are tv prin satelit sau prin cablu (adica vreo 70-80% din populatia americii), ii doare undeva de schimbarea asta. Restul au trebuit sa dea o fuga pana la walmart sa isi ia un convertor, platind pe el cativa dolari +/- fata de valoarea cuponului primit de la guvern. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.