home to blog Alti doi internauti arestati

Alti doi internauti arestati

Inca doi pusti care sharuiau muzica pe DC++ au fost prinsi, de data asta in Bucuresti.

Ce ma mira e comportamentul firmei de net. Sa zicem ca e o firma de cartier si sa citim evenimentul:

“Uniunea a solicitat ulterior firmei furnizoare de servicii de Internet, careia i-a fost alocată plaja de I.P.-uri din care face parte şi cel în cauză, să comunice poliţiei cui a fost repartizat acest I.P. şi de la ce adresă este folosit”, se arată într-un comunicat de presă al UPFR paşii urmaţi pentru a ajunge pe urmele infractorului.

Adica vine unul la ISP si zice … ma de unde e IP-ul asta, vreau sa ma duc sa ii rup capul lui ala … iar ISP-ul ii da adresa? Si ce naiba faceau aia de la ISP stateau in birou si faceau pariuri? Daca-l ridica sau nu?

Pe langa asta … ala cum pusca mea le-a deschis usa alora, mai mult a tinut hardul in priza. N-a vazut evenimentul Vladut, n-a invatat nimic?

32 thoughts on “Alti doi internauti arestati

 1. O firma ca RDS nu isi permite sa dea datele personale oricui si oricum iar procurorii nu ar fi incercat sa afle adresa “suspectului” altfel decat cu ordin judecatoresc pentru ca ar fi viciu de procedura. Probabil jegurile alea de la UPFR au aflat si ei cum se desfasoara ancheta in astfel de cazuri si vroiau sa epateze putin; practic ei au intrat pe DC++ au vazut pe unu care sharuia foarte multa muzica si au facut plangere la politie impotriva lui.
  Intr-o tara normala daca politia vroia sa faca ceva impotriva pirateriei intrau pe DC++ cateva zile la rand si pe cine vedeau ca intra mai tot timpul le trimiteau cate o amenda dar noi fiind o tara fort(/actual) comunista trebuie sa dam un exemplu, sa-l ardem pe unu pe rug … de tot rahatu

 2. Ok de cand am citit stirea am facut in felul urmator
  TrueCrypt.org, le urez distractie placuta la cei care inca vor dc++, nesimtitii astia de la militie au atins deja apogeul pentru 1 GB de muzica sunt in stare sa iti distruga casa doar pentru ca ei sunt organele

 3. Ma fratilor, multi din voi nu s-au cam prins cum e cu pirateria asta. Statul e implicat numai la nivel de `law enforcement`, sunt entitati private, cu gandul la profit si numai la profit, cele care incep sa scuture copacul cu fileshareri. Mai mult, de data asta agaricii astia de la UPFR au sprijin serios din afara, unde interesele si eforturile antip2p sunt de enshpe mii de ori mai mari decat la noi (dar o sa `recuperam` cat de curand).
  Desi teoretic s-ar ocupa numai de partea audio, ai draq upfr-isti s-au aliat si cu micro$oft:
  http://www.infonews.ro/art_107592_IT-O_nouă_campanie_anti-piraterie_lansată_de_Microsoft.html

 4. A, si inca ceva – lista cu membrii mirobolantei Uniuni ai Producatorilor de Fonograme din Romania:
  http://www.upfr.ro/site_nou/docs/lista_membri_UPFR.xls

  Cu mici exceptii, firme de mana a77a,de apartament de prin Oltenitei sau Pantelimon, dar cu foamea`n gat.
  Sa fim bine intelesi: astora li se rupe`n`14 cat imbunatatesc statisticile indicilor de piraterie. In primul rand vor sa institutionalizeze si la noi, ca in vest, vanatoarea de vrajitoare cu broadband acasa si odc-ul/torrentele deschise. Nu de alta, dar poate fi profitabil la greu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.