home to blog Alegerile europarlamentare nu sunt ale noastre

Alegerile europarlamentare nu sunt ale noastre

Adică serios, noi trimitem niște oameni să lucreze în europa, pentru europeni, nu pentru noi. Pentru noi sunt doar exerciții de manipulare și excerciții de a scoate oamenii la vot, ca să facă asta și la algerile parlamentare. Să voteze cu cine trebuie.

Eu nu sunt eurosceptic, din contră. Locul României este în Europa, în cadrul tuturor structurilor europene, cu drepturi depline, în zona Schengen, dar și la același nivel cu restul statelor europene.

Cum ajungem noi acolo? Pentru că nu suntem nici măcar aproape. Păi extrem de simplu. La fel cum am copiat constituția de la francezi, la fel trebuie să copiem legi din europa, să le adaptăm și să le aplicăm aici.

Care e treaba cu Europa și Parlamentul European

Practic, noi, România, suntem la fel ca orice alt stat american, de exemplu Texas. Avem guvernul nostru, organismele noastre de conducere, dar facem parte dintr-o uniune mai mare. Uniunea Europeană nu ne conduce pe noi, dar atât timp cât suntem acolo, putem să facem ca ceea ce e bine la noi, să fie bine pentru toata lumea din Europa. Dar și ce e bine prin Europa, să facem să fie bine și la noi.

Și pentru asta există acest Parlament European, care face legile care se aplică la nivelul întregii Uniuni. Pe lângă asta Parlamentul are și posibilitatea de control, ca toate țările să fie la același nivel de dezvoltare. Și atât. Adică nu vine nimeni să îți zică că nu ai voie să râgâi pe stradă. Dar vine să îți zică că nu ai voie să îți bați copilul că nimeni altcineva nu mai face asta, că nu e bine, că e ilegal și că așa au votat aleșii tăi în Parlamentul European.

Sunt doar 33 de români care se duc la căpșuni în Parlamentul European.

Cu toată ura pe care o să o primesc de la europarlamentarii actuali, cu care mă cunosc, aș vrea să îi numesc căpșunari. Pentru că la fel ca jumătate din țara asta, au plecat din țară, să muncească în altă parte, ca să trimită bani în țară. Dacă au reușit sau nu, cred că se aplică aceeași măsură ca la căpșune. Au reușit sau nu. Unii da, alții nu. Și aici mai că mi-aș aminti de Corina Crețu care se ruga de guvern să facă ceva să primească banii europeni. Și știți cum s-a făcut absorția de bani europeni. Au fost plătite salariile muncitorilor pe proiectele europene. Asta, pentru că lucrurile astea nu erau prinse în proiecte sau ceva de genul.

Cu alte cuvinte, oamenii aia nu se duc să muncească pentru noi acolo, pentru că nu i-am văzut să facă asta. Mai mult, mi-a plăcut că foarte mulți europarlamentari de-ai noștri au stat să ne critice de acolo, de parcă noi am fi răul de pe lume, în loc să ne ajute.

În Parlamentul European ai o altă perspectivă asupra lucurilor. Ai o altă viziune, întâlnești o sumedenie de oportunități, de oameni mișto, de oameni deștepti, de personalități. De ce să nu profiți de ele.

Și altfel, în Parlamentul European sunt alte partide. Adică tu ai un background politic cu care te duci acolo, te duci ca un reprezentant al unui partid. Dar deja acolo te înscrii în alte grupuri politice, care au și alte opinii pe care trebuie să le susții.

Prezența în Parlamentul European este obligatorie.

Asta mie mi-a plăcut maxim. Că e ca la corporație. Unde toata lumea trebuie să valideze cartela, să fie prezentă la voturi și să voteze. Nu faci treaba asta, ți se taie salariul. Și ăsta nu e chiar mic. Plus că eurodeputații au acces și la niște sume forfetare foarte drăguțe pentru promovarea ideei de Europa.

Teoretic toate chestiile astea trebuiau să le spună candidații pentru fotoliile din Parlamentul European. Practic, nu, ei nu spun asta, ei manipulează și fac acest joc electoral – vezi mitinguri, vezi întâlniri, vezi concerte, pentru că e mai ieftin și e mai ușor să faci asta decât sondajele electorale, care oricum te mint.

De ce să ieși la vot pentru alegerile europarlamentare?

Trebuie să ieși la vot pentru europarlamentare, dintr-un simplu motiv. Persoana pe care o trimiți acolo trebuie să îți facă vacanța mai ușoară când te duci în vizită la Roma. Sau să facă ca până la Nădlac să faci 4 ore pe autostradă. Sau să vină cu Timmermans și cu cine mai vor ei, pe capul românilor și să se asigure că respectă statul de drept.

De asta trebuie să ieși la vot pentru europarlamentare. Pe de altă parte, trebuie să întețegi că dacă acolo trimiți un leneș care doar face prezență, fără conținut premium adițional, o să fie doar o altă Maria Grapini. Și are șanse mari să mai câștige un mandat.

Eu știu cu cine să votez, dar despre asta într-un alt articol. În schimb Uniunea Europeană și-a dat seama cam târziu că a uitat să se promoveze. Și acest articol ar fi trebuit să fie promovat de ei, dar și peste tot ar fi trebuit să îi vedem pe ei că se promovează. Nu cu partidele locale, ca astea sunt … ineficiente și urmăresc alte lucruri.

Adică tu nu votezi PSD pentru Europa. Tu votezi pe Graipini, pentru grupul parlamanetar X din Europa. Poate, doamne, doamne, +++ (îți faci cruce), va munci și cineva în Europa pentru România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: