home Idiocracy Alegeri la patriarhie

Alegeri la patriarhie

Aberatiile de alegeri politice ale unui conducator al clasei bisericesti romanesti imi provoaca o mare repulsie. Adica cum?  Acolo se voteaza la fel ca la cum s-ar vota in civil, cu buletine de vot, cu stampila si asa mai departe. Nu vor sa faca ca la catolici unde se scrie numele lu x-ulescu pe foaie, iar fiecare scrie cate un nume care ii vine in cap. Aici trebuie sa alegi intre cei 3 / 5 sau cati or fi candidati la postul de mare mahăr al Bisericii Ortodoxe.

Partea amuzanta intervine in conditiile in care  este egalitate intre doi candidati, iar sortii vor decide pentru unul din ei? Cum adica norocul? Ii pune pe amandoi sa mearga pe o sarma si ala care cade pica? Sau … ii roaga sa iasa afara din camera si ala care calca in noroc … castiga? Si daca trag la sorti intre ei … e ca si cum ar incepe numaratoarea de la stanga sau de la dreapta. Si … ce numara?

Daca ma gandesc … fata de ce obiect din Noul Testament s-a tras la sorti ? Sa ma gandesc ca e vorba de ceva de imbracat. In schimb … astia de aici au mantii de aur, nespus de valoroase. Asta in timp ce Biserica se plange ca n-are bani … n-are bani sa ajute oameni … sau sa manance ei pe saturate?

3 thoughts on “Alegeri la patriarhie

  1. Alegerea prin sorti este atestata in Noul Testament,in Faptele Apostolilor,cap.1,atunci cand Matia a fost ales ca apostol in locul celui care murise,pe nume Iuda Iscarioteanul.Ce-ti repugna de fapt la sistemul de vot?Ai fi vrut sa se desfasoare cu fulgere,armate de ingeri,aratari miraculoase?Anyway,tu ai bani sa ajuti oameni…sau sa mananci pe saturate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: