home to blog Agricultura romaneasca, la plugul calului

Agricultura romaneasca, la plugul calului

Dupa Revolutie, atunci cand s-au destramat manficile CAP-uri toata lumea a furat din ele tot ce a putut. De la tractoare, la ferestre sau chiar tigla. In schimb, apoi au incercat sa refaca acele CAP-uri pentru cultivarea pamantului. Din pacate n-au reusit, iar ramasi fara conducatori, numai cu ministri neinteresati la agricultura, tara asta a ajuns in plug de lemn.

agricultura in plug de lemn

Degeaba protesteaza si cer reduceri la motorina, degeaba spera ca isi vor putea face ceva cu terenul lor, daca nu au parte de un proiect pe care sa-l ofere pe masa. S-au gandit ca avem bani europeni pentru asta? Nu pentru ca nu le-a spus nimeni, pentru ca acolo sunt interese. Si ne mai miram de ce cresc preturile la alimente.

17 thoughts on “Agricultura romaneasca, la plugul calului

  1. stiu pe cineva care a fost in spania tractorist pe un tractor de ultima generatie, aer conditionat, compartiment frigorific.. n-avea treaba omu’ vara: lua 1100eu/luna ..iar la noi te muncesti cu un tractor din ’56 pentru cativa zeci de lei la hectar..sau mai rau, cu iapa

  2. ei ara terenul cu calul pentru asi cultiva terenul in consumul propriu,asa fac de cand se stiu pentru ei este o traditie ,agricultura nu se bazeaza pe ei.

  3. Pentru a avea o agricultura de mare performanta ea trebuie centralizata ca pe timpul comunismului,dar fara a confisca ci in arenda de catre stat. Agricultorii de azi,pardon taranii nu stie unul ce face altul,AU INTELECTUL REDUS SI SINT PREDISPUSI MAJORITATEA LA ALCOOLISM.Agricultura trebuie realizata de specialisti,in nici un caz de tarani cu nasul rosu.Sa nu uitam ca veniturile Romaniei sau realizat doar din agricultura centralizata,caci nu se produce nimic altceva,poate doar datorii.

  4. Serios??? Si cam ce specialisti ai vrea?? Crezi ca se pricep mai bine decat cei care asta au facut toata viata. Ia un inginer agronom din birou si pune-l in camp si vei vedea cat de bine merge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: