home de pe net Accesul romanilor la internet in perioada summit-ului NATO va fi restrictionat la site-urile romanesti.

Accesul romanilor la internet in perioada summit-ului NATO va fi restrictionat la site-urile romanesti.

Accesul romanilor la internet in perioada summit-ului NATO va fi restrictionat la site-urile romanesti.

Autoritatile romane au cerut providerilor de internet ca in perioada 2-4 aprilie 2008, cat timp se desfasoara summit-ul NATO de la Bucuresti, accesul romanilor la internet sa fie restrictionat.

Citand ratiuni de securitate si riscuri de atacuri cibernetice, oficialii de la Bucuresti au impus limitarea accesului web doar la site-uri din domeniul .ro gazduite in Romania. Tot traficul HTML catre si dinspre alte domenii va fi filtrat in urmatoarele 3 zile, aceasta insemnand ca romanii vor fi pentru o perioada oarecum izolati de restul planetei din punct de vedere informatic.

Accesul la e-mail va fi insa permis, inclusiv la servicii de mail externe, precum Yahoo Mail sau Gmail, dar vor fi blocate toate e-mail-urile cu fisiere atasate si cele care includ link-uri, de asemenea pentru a elimina riscul de patrundere de virusi in spatiul cibernetic romanesc.

Restrictia va intra in vigoare pe 1 aprilie 2008 la ora 24:00 si va dura pana pe 4 aprilie ora 24:00.

Intr-un fel de compensatie pentru aceasta perioada, providerii nu vor factura utilizatorii pentru aceste 3 zile.

Participantii la summit vor dispune de legaturi separate, prin satelit, la internet, pentru a beneficia de toate serviciile necesare unei astfel de intruniri.

Sursa: DcNet – blogul de comunicari interne.

Acesta nu este un  comunicat de presa, a fost o chestie lansata inainte de NATO si oprita spre difuzare, in schimb pare reala

42 thoughts on “Accesul romanilor la internet in perioada summit-ului NATO va fi restrictionat la site-urile romanesti.

  1. ceva ceva s-a petrecut, azi dupa-amiaza mi s-a comportat foarte ciudat conexiunea. Google, Yahoo si Skype ok, in schimb nimic altceva timp de cateva ore, pana si-a dat drumul si YM. In tot acest timp, orice alta adresa web era inaccesibila :))
    cred ca tre’ sa ne pregatim de invazie.

  2. da, asa e, nu merge! plus ca eu a ma auzit ca nu o sa mai putem suna decat la numere care incep cu 089.89…! iar curent nu o sa vina decat pe o singura “gaura” de la priza!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: