home to blog Accepti schimbarea?

Accepti schimbarea?

Romanii sunt cel mai conservator popor pe care-l cunosc. Pana si englezii fac sex de la 10 ani, tocmai ca sa nu fie conservatori, iar faptul ca ei beau ceai la 5 dupa-amiaza e doar o obisnuinta. Acum ceva ani se facuse un sondaj care zicea ca  francezii prefera sa schimbe magazinele din care fac cumparaturi si sa nu se duca de doua ori in acelasi Carrefour spre exemplu. In acelasi studiu doar 10% dintre romanii intervievati ar cumpara si de la alt magazin decat cel de la care cumpara in mod regulat.

Saptamanile trecute s-a redecorat magazinul de unde imi fac eu cumparaturile. Au mutat vitrinele frigorifice, au desfacut rafturile si le-au asamblat in alta parte, au inchis o intrare si au marit astfel spatiul de afisare al produselor. Iar toata chestia asta a adus nervii pensionarilor in primul rand. Sa zicem ca eu eram obisnuit sa fac cumparaturile cu ochii inchisi. Intram, pe stanga erau portocale, pe dreapta ceapa, pe stanga carnea de porc, in fata puiul. Dupa ce au schimbat magazinul am pierdut mai mult timp inauntru, dar am mai descoperit si cumparat tot soiul de tampenii.

In schimb mosii de care ziceam mai devreme erau nervosi, tipau, se certau cu toata lumea si ziceau ca au distrus magazinul pentru ca i-au mutat raionul de muraturi in spate. Si in contextul asta vine intrebarea:

[poll id=”55″]

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

16 thoughts on “Accepti schimbarea?

  1. Si apoi cand faci un post il arunci din prima din gusa. Nu mai verifici nimic de frica de a nu pierde prim-planul.

 1. E tehnica de vanzare treaba cu rearanjatul produselor; asa cum la nivelul ochilor in magazin sunt plasate cele pe care “trebuie” sa le schimbi.

 2. Si uite asa invarti mobila prin casa, “redecorezi”, “renovezi”, faci sex la doi ani. Concluzia: nu are rost sa faci ceva rezistent, peren. Pai daca este adevarat, atunci francezii, englezii, italienii, spaniolii, etc sunt niste idioti si romanii vor cuceri lumea cu actiunile Mesterului Manole.

 3. @iYli:
  Foarte buna observatia, insa produsele plasate pe acea pozitie, mai ales daca vorbim si despre rafturile din spatele vanzatoarei sunt cele care au cele mai nesimtite marje.

 4. D-apai si nevestele noastre cand se plictisesc de un anumit aranjament al mobilierului in casa…il schimba, si a ista, cu ajutorul nemijlocit al sotilor!
  Trebuie in permanenta sa schimbe ceva, macar pentru senzatia de…nou!

 5. Intradevar este foare adevarat, romanii sunt foarte conservatori.
  Ce este si mai rau, ca uni tineri sunt la fel de conservatori ca niste bunici

 6. @VirtualKid e si normal sa aiba “marje nesimtite” pentru ca vor fi cumparate oricum 🙂
  Nah, baietii mai stiu si ceva psihologie si o aplica 🙂

 7. “Dupa ce au schimbat magazinul am pierdut mai mult timp inauntru, dar am mai descoperit si cumparat tot soiul de tampenii.”
  Si avantajul tau care ar fi? Ca ai “descoperit” tampenii pe care ti-ai dat banii?! Asta e doar avantajul magazinului ca a stiut cum sa te faca sa cumperi diverse lucruri de care nu aveai nevoie…

 8. Exact cum a spus si NC mai sus. Acel magazin te-a facut sa cumperi niste tampenii. Cred ca ar trebui si noi sa facem la fel ca francezii. Problema e alta. In Romania nu sunt magazinele unu langa altul ca in Franta. Cel putin in Giurgiu nu este asa.

 9. Nu raspund la sondaj! Accept schimbari, cand acestea imi economisesc timp, nu invers! Motiv pentru care detest sa merg in alt super-market decat Real. Acolo stiu de unde sa iau fiecare lucrusor din lista si nu pierd timpul cautand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.