home to blog A inceput bac-ul, aceeasi distractie alte vremuri

A inceput bac-ul, aceeasi distractie alte vremuri

De data asta nu s-au mai schimbat locurile, au ramas aceleasi scandaluri, au ramas aceleasi preturi, mai mult sunt aproape aceeiasi profesori. In schimb de data asta pare ca lumea are un interes mai mare fata de examenele de anul asta. Cel putin media are un interes mai mare.

Si crede cineva ca se va rezolva ceva? Astept maine sa apara pe net perlele de la bac editia 2008 de la proba de limba romana, sau  sa se stie variantele subiectelor de la scris cu cateva ore inainte iar copii sa invete ca sa ia toti note mari.

Si totusi, intr-o generatie dominata de hi5, myspace si toate  concertele din lume difuzate pe internet, unde mai e loc si de invatamant? Oare e prea tarziu ca invatamantul sa se mute intr-un final pe internet? Sau aceasta va fi doar generatia de sacrificiu.

si astfel se lanseaza intrebarea zilei: Exista cineva dintre elevi care trimite temele prin e-mail, internet, messenger? Mai mult, face cineva   temele pe calculator, sau doar pe caietele arhicunoscute?

19 thoughts on “A inceput bac-ul, aceeasi distractie alte vremuri

 1. Da, temele se si fac (uneori) pe calculator si se si trimit pe messenger atat colegilor cat si profesorilor. Cel putin anul asta clasa mea a trebuit sa ii trimita profului de TIC multe teme pe mail. Cine nu are internet acasa (da, mai exista si din astia) trebuie sa se descurce cumva. Chiar exista si unii profesori care cer temele facute DOAR pe calculator. Cine nu are calculator (si din nou, mai exista si din astia) se descurca cum poate pentru ca profesorul este ZEU, iar elevul trebuie sa se supuna, sa ii respecte poruncile.

 2. well….acele subiecte pot fi de orice altceva…and this is just my opinion.De curiozitate, le-ati vazut? 🙂
  Nu tu Morometii, nu tu Luceafarul, nu tu Enigma Otiliei…etc. Ce se studiaza atunci!?
  Si oare daca ai fi avut aceste subiecte la bac, ce parere ai fi avut? 🙂

 3. Pai de cand se tot chinuie ministerul sa doteze si el laboratoarele, sa dea la elevi calculatoare. Oricum au facut un pas, le da sticksuri….cum zicea un parlamentar. Sa si-l bage-n….in gura, ho obsedatilor ca numai la prostii va sta gandul:)

 4. DA am invatat si mi’am facut temele. Poate suntem generatia hi5 si messenger, insa daca ministeru publica niste posibile subiecte pentru probele de bacalureat pe internet, de la noi ce pretenii mai ai? Oricum ingrozitoare subiectele si tot timpu mi s-a parut o mare idiotenie treaba asta cu publicatu variantelor, era mai bine daca invatam materia si in ziua cu examenu aveam niste subiecte in fata pe care nu le mai vazusem, in fond asta e ideea : sa ne verifice cunostintele, nu capacitatea de memorare sau toceala.

 5. “Si totusi, intr-o generatie dominata de hi5, myspace si toate concertele din lume difuzate pe internet” … ai uitat sa adaugi si blogurile.

  Ma uit cu nostalgie la BAC si parca mi-e dor de acele examene usurele pe care le-am dat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.