home to blog 50 de ore in tren?

50 de ore in tren?

Sunt stupefiat. Vorbeam in redactie mai devreme, inainte de viscol si le povesteam ca in anii 90, la nu stiu ce viscol un tren a ramas blocat in camp, undeva intre Constanta si Bucuresti, cateva zile bune, bune. Nu mai stiu exact, era ditamai reportajul in evz la vremea respectiva dar cred ca erau vreo 5 zile cand oamenii aia au stat blocati in trenul ala. Si ca pentru a deszapezi liniile ferate la vremea respectiva, cei de la CFR au pus un pat (pat din ala de dormit, din dormitor) in fata trenului si asa au putut sa dea zapada mai departe.

Astazi peste 50 de ore au stat blocati niste oameni intr-un tren,  iar in trenul spre Giurgiu niste oameni asteapta intereventia plugului pentru a fi trasi inapoi la Bucuresti.

Si m-am uitat pe youtube si am vazut asta

si asta

culmea, chiar o locomotiva pe aburi:

Ba chiar si japonezii cu toata tehnologia lor apeleaza la asa ceva:

La noi cum de nu se poate? De fapt, nu ca de ce pleaca trenul cand incepe viscolul, ci de ce nu pleaca plugul la 500 de metri in fata lui, pe motor diesel sau pe abur ca sa deszapezeasca sinele?
 

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

20 thoughts on “50 de ore in tren?

  1. La noi nu are ce sa te mai mire. Traim in cea mai ciudata tara de pe pamant. Eu m-am lamurit de asta tot iarna asta, la inceputul ninsorii, cand am auzit ca niste agenti de la rutiera nu au lasat masinile de dezapezire sa curete centura Bucurestiului, unde erau multi oameni blocati, pentru ca nu aveam rovinieta. Super, nu?

  2. @andra – ai macar idee cat costa o rovigneta pt masini normale, nu vorbesc de utilaje? esti la fel de indignata de ce preturi au astia cu deszapezirea? si atunci nu ti se pare normal ca sa isi plateasca darile catre stat? doar ca povestea cu aia a fost alta, oprescu o intoarce ca sa pice el bine.
    ne place sa ne lamentam ca nimeni nu face nimic pentru noi. dar noi pentru noi mai putin spre deloc. am vazut azi la tv oameni care se ingramadeau sa dea interviuri la realitatea, si de abia puteau sa iasa din casa din cauza zapezii. Erau suparati ca de 3 zile nu au venit utilajele pe drum. Dar ei in 3 zile de ce nu si-au facut o carare in curte?
    mai tineti minte fotografiile cu aia care erau in apa pana la genunchi dar erau la un pahar de tarie in timp ce soldatii carau saci cu nisip? exact asa se intampla si acum. si nu doar la sate. am in parcarea blocului 4-5 masini din 15 care nu au fost curatate de zapada de cand a inceput ninsoarea. sa mai spun ca a trebuit sa dau mereu si zapada din dreptul lor atunci cand am vrut sa ies cu masina? Iar de Ontanu nu am mai auzit nimic de o luna, cred ca e mort. De fapt, in afara de Piedone, nici un alt primar nu a aparut in media. Macar daca faceau si taceau, dar nici macar atat.

  3. Hai să nu mai exagerăm! Tatăl meu a stat toată ziua pe un plug din ăsta și ”s-a plimbat” până la Galați și la Râmnicu Sărat. Că nu sunt destui oameni pentru asta și că a trebuit să îi ia pe cei din birouri, asta e altă poveste.

  4. Noi nu avem chestii ca-n clipurile tale pentru ca n-avem scoala de manageri, dar mai mult pentru ca noi, oamenii de rand, nu fortam nota cu cei ce ne conduc. Am scris ceva despre cursa aia de 50 de ore. Cred cu tarie, ca ce-am scris acolo trebuie facut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.