home to blog 5 licente de Kaspersky pentru 5 idei bune

5 licente de Kaspersky pentru 5 idei bune

Toti avem programe antivirus care fac una sau alta sau care nu fac tocmai ce vrem noi sa faca. Atunci eu vin si va intreb: ce vreti sa faca programul vostru de antivirus si el nu face acum?

Cele mai bune 5 idei vor fi premiate cu 5 licente de Kaspersky Internet security 2010 pentru un an de zile.

Si daca nu stiti cam ce doreati de la antivirusul vostru, sa va reamintesc interviurile cu co-fondatorului antivirusului Kaspersky, Eugene:  partea 1 si partea 2. Atunci l-am intrebat de ce Kaspersky nu lanseaza o versiune freeware, dar fara prea multe functionalitati. Raspunsul a fost tehnic, costa prea mult si sunt greu de raspandit update-urile de antivirusi pentru versiunile free. Adica solutiile de antivirus free nu scot update-uri dese, nu scot update-uri atat de complexe ca si kaspersky si bineinteles asta e motivul pentru care nici nu protejeaza prea bine.  Ca sa imi sustin ideea, undeva pe contul meu de youtube sunt si niste materiale filmate de la un seminar Kaspersky, unde ni s-a aratat cum un fisier trimis ca virus valid de catre serverele Kaspersky a fost automat copiat si anuntat ca virus de catre multi antivirusi gratuiti.

Revenind la concurs, pana pe 15 aprilie va astept in comentarii cu idei despre cum ati vrea sa functioneze si ce sa faca programul vostru de antivirus. Categoric, ideile cele mai bune vor primi raspuns chiar de la specialistii Kaspersky din Romania: Stefan si Costin Raiu

27 thoughts on “5 licente de Kaspersky pentru 5 idei bune

 1. Salut. Am folosit mult timp produsele Kaspersky si am fost super-multumit de ele. Am inceput cu versiunile vechi de KAV, apoi am devenit un fan si un sustionator activ al KIS. Acum insa folosesc Avira Free, ca un produs bun “coaste” destul de mult pt un roman de rand. 🙂 Consider ca AV-ul de la Kaspersky este cel mai bun AV existent, dovada si poll-ul initiat de catre mine la inceputul acestui an pe blogul meu, care indica produsul Kaspersky ca si castigator dintr-un total de peste 1200 de voturi si 1500 de comentarii.

  Acum, ce pretentii am de la un AV in 2010…

  – Update-uri dese, rapide si “stealthy” (fara sa ma deranjeze la update), fiind in permanenta racordat la noile tendinte malitioase din online si nu numai.
  – Cat mai putine alarme false!
  – Cat mai multe posibilitati de setare si customizare, dispuse insa intr-un menu accesibil, cu navigare facila si pozitionare clara.
  – Scanare cat mai rapida (nu ma deranjeaza sa manance nush cat RAM sau CPU, pt ca Ceasca’ a murit, iar vremea 2.86-ului a trecut. Da, poate cei cu laptopuri o sa-mi sara in cap, insa chiar si laptopurile de astazi au facut progrese remarcabile in materie de performanta si chiar de pret. Se poate lua in calcul si posibilitatea de a crea insa un AV lite, pentru userii cu sisteme slabe, insa nu stiu cat de rentabil ar fi).
  – Sa fie in acelasi timp si un Firewall respectabil, care sa poata sa ii dea rusine lejer FW-ului Windowsului (in ziua de astazi, pentru protectie completa, este esentiala si frezenta unui FW bun).
  – Protectie care porneste inaintea SO-ului, preferabil scanari inclusiv de BIOS, 4 more safe. 😉
  – Sa detecteze orice porcarii gen Games-uri stupide, link-uri periculoase (eventual), vulnerabilitati SO (cum am vazut ca detine ultima versiune de KIS) si, cel mai important, cei mai cunoscuti si mai periculosi virusi sa-i indeparteze fara sa stea prea mult pe ganduri, adica din maximum 2 click-uri.
  Cam atat deocamdata, inchei aici, urandu-va tuturor “Have a safe navigation” si, bineinteles, sarbatori fericite. 🙂
  Regards, TGM.

 2. ar merge o opţiune de tweak registry, care să repare eventualele găuri din registru. De exemplu unii viruşi dezactivează accesul la task manager sau la registry. Mereu intalnesc situatii din astea pe oriunde merg, si sunt foarte enervante.
  in general un antivirus bun ar trebui sa fie capabil sa ma scape de virusi, dar fara sa fiu nevoit sa reinstalez sistemul sau sa caut solutii online de reparare a micilor probleme.

  Chiar nu se poate face versiune free a programului, care sa foloseasca aceleasi servere de update ca si versiunea platita, dar cu putine functionalitati cum ar fi : nag screenuri la fiecare ora, fara firewall, cu niste reclame incluse? Sunt convins ca ar lua fata concurentei. Sau alta idee ar fi scoaterea pe piata a unui antivirus lite, fara firewall, control parental si alte optiuni avansate. Pretul mult redus ar atrage o gramada de clienti.

  Ar merge deasemenea o versiune care sa nu pape atata ram si procesor (am un netbook asus cu 512 mb RAM si procesor de 900mhz).

 3. Eu sunt programator web. Am o gramada de aplicatii ba pe ftp, ba pe sharepoint sau pe svn.
  As vrea sa pot scana dinainte fisierele pe care vreau sa le descarc, nu dupa. La o prima vedere ar fi imposibil, insa dpdv tehnic se poate scana macar dupa semnaturi. S-ar putea descarca doar header-ul fisierului si scana.
  Apropo de resurse, folosesc KAV-ul tocmai datorita resurselor minime pe care le consuma.

 4. Am folosit o perioada KAV, acum folosesc BitDefender, ambele cu licenta. Mi-as dori ca urmatorul antivirus sa foloseasca un pic mai putine resurse iar scanarea computerului sa dureze mai putin. Atat Kav, cat si Bit-ul au nevoie de aproape o era pentru o scanare totala.
  Aaaa, si daca ar mai avea o aplicatie incorporata, gen TuneUp Utilities, eu as fi de-a dreptul multumit.

 5. eu nu am avut probleme cu antivirusul timp de 6 ani de zile pina la acuma de curind mai exact de 2 luni de zile si ma refer ca nu a mai facut update la antivirus chiar daca mi-am instalat windowsul tot degeaba imi da eroare la antivirus(zone alarm-integrat Kaspersky)cu firewall inclus mentionez ca lam luat de pe net cu licenta mai mentionez ca am incercat o alta versiune dar tot degeaba desi mam documentat pe alte forumuri sint acelasi probleme poate ma ajutati cu un sfat sau orice ideie(exemplu: un registru pt remedia eroarea sau repara antivirusul sau eventual antivirus portable)

 6. pt degroo: iti ofer o solutie testata de mine care este compatibil cu antivirusul tau si este foarte bun sper sati fie de folos iti recomand sa folosesti AVG_PC.Tuneup.2011_trial il gasesti pe net, nu esti singurul care a avut probleme cu zone alarm si eu am patit la fel, mai mentionez sa nu stergi antivirusul zone alarm si instaleaza AVG PC Tuneup pt ca sa ai o securitate mai buna la internet si recunoaste orice virus

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: