home to blog 20 de ani de la Revolutie – Lectia de istorie

20 de ani de la Revolutie – Lectia de istorie

N-am reusit sa vad niciodata materialul asta de la un capat la celalalt. Si asta pentru ca nu a fost niciodata prezentat la televizor integral. Cel mult doar in episoade, sparte in bucatele, acolo unde au intrat in emisiuni. Din fericire internetul ti-l poate difuza asa cum trebuie. Regula e simpla. Ai sub 28 de ani si nu iti aduci aminte nimic de la revolutie? Atunci uite-te la acest documentar ca sa stii de ce Romania e acum unde este. Ca sa intelegi.

 

 

Dupa ce intelegi, vino si spune-mi daca mai vrei in Romania sau pleci in afara.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “20 de ani de la Revolutie – Lectia de istorie

  1. Asta chiar e o initiativa frumoasa a ProTv-ului. Primele persoane care chiar ar trebui sa vada cap-coada materialul sunt oamenii politici. Mesajul pentru ei e simplu: sa nu uite de popor, mai ales ca se pot intampla atatea lucruri!

  2. uneori te intrebi daca a meritat revolutia. da a fost o idee geniala dar in final tot un comunist mai mare ca altul s-a plimbat prin guvenr, asa ca inca nu vad beneficiile. despre video, sunt sigur ca ze kiddies o sa fie pur dezinteresati.

  3. Ca sa progresam, trebuie sa privim inainte, nu in urma. Privitul in urma si disensiunile provocate de acest lucru le permit profitorilor sa faca ce vor din tara asta…

  4. Felicitari Piticule pentru post. Ma bucur ca cineva s-a gandit sa aduca aminte tinerilor ceea ce s-a-ntamplat in decembrie ’89. Am fost acolo. Am fost la Tokes in casa, am fost batut in fata la judeteana de partid, am fost in colana in care s-a tras in 17, am fost in Piata Operei, am dus munitii intr-una din fabricile din Timisoara in 23 decembrie, am fost acolo. N-am sa uit niciodata cum a fost. Ma bucur ca n-am patit nimic nici eu nici sotia mea care a fost alaturi de mine, si-i respect pe cei ce s-au jertfit. Nu ne-am scos cerificate de revolutionari. Preferam sa ramanem doi anonimi din multime. N-am plecat din tara in ’90 cand mi s-a propus. Credeam ca va fi bine. Sa stii ca in Timisoara nu s-a iesit pe strazi de foame.

  5. Filmul poate fi descarcat de undeva? Reprezinta o pagina de istorie ce trebuie pastrata si aratata si generatiilor viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.