home to blog 12 septembrie, ziua in care vom ramane fara Romtelecom

12 septembrie, ziua in care vom ramane fara Romtelecom

Brandul romanilor care vorbesc la telefon va disparea incepand din 12 septembrie. Din 12 septembrie Romtelecom se va transforma in T, de la germanul Deutsche Telekom. Dar pana atunci putina istorie.

Deutsche_Telekom_auf_der_Internationalen_Funkausstellung_2012_in_Berlin_PD

In 1930 lua fiinta Societatea Anonimă Română de Telefoane. Probabil o mai vedeti pe cateva guri de canal din orasele istorice ale Romaniei. Atunci a pornit ca o investitie straina in Romania. A fost nationalizata in 1949, devenind companie de stat, sub ministerul Postei si Telecomunicatiilor.

In 1991, compania Rom-Post-Telecom a devenit Romtelecom. In 1997 Romtelecom a fost privatizat si  vandut cate grecii de la OTE. Asa a aparut brandul CosmoRom, dar si CosmOTE.

Acum la grecii de la OTE, actionarul majoritar este compania Deutsche Telekom, acel T pe care il vedem de la T Mobile si de la altii. Iar acestia au decis rebranduirea unitara in toate tarile in care sunt prezenti. Asa incat, din 12 septembrie brandul Romtelecom va disparea si se va transforma in Telekom Romania.

Astept sa vedem daca vom avea schimbarea retelei Cosmote in T-Mobile, iar telefonia fixa in Telekom.

Iar intr-o nota personala, eu astept ca Romtelecom sau T sa inchida abonamentul de la adresa mea. Pentru ca aparent nu se poate decat daca vin cu fostul proprietar pe numele caruia este abonamentul.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “12 septembrie, ziua in care vom ramane fara Romtelecom

  1. Foarte misto! Trebuie neaparat bagat pe Reddit sau pe ceva blog de DIY.

    Ma gandesc ca daca un palet de ala suporta 500 de kg pe bucata, 2 persoane nu vor fi o problema.

  2. Iar eu astept sa traga inca 1 kilometru de cablu, ca avem 3 vecini nevoie de internet si se pare ca in 2014, nu exista cabluri, sau ceva de genul. Se aude, nemtilor ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.