home to blog 10 ani de online

10 ani de online

Cei de la imobiliare.ro au realizat o chestie cu care nu se pot lauda foarte multi. Au 10 ani experienta in online, in Romania. Nici macar eu, desi sunt pe net de mai mult de 10 ani, nu pot sa ma laud cu asta. Primul domeniu pe care l-am cumparat a fost in 2001, bineinteles axat tot pe imobiliare john-co.ro. In acel timp ca sa cumperi un domeniu de internet iti trebuiau o groaza de documente, trebuia sa indeplinesti o groaza de cerinte si sa fii o firma care era pregatita sa investeasca. Imi amintesc ca a trebuit sa ducem la RNC documentatie cu ce face firma, cate calculatoare are, ce configuratie, ce vom face cu calculatoarele. A trebuit sa cumparam o clasa de IP-uri publice pe care sa le folosim in asa fel incat RNC-ul sa le vada active (cel putin asa scria pe foi).

Ei bine, cei de la imobiliare.ro au mers chiar mai departe. Au dezvoltat probabil cel mai complet portal de servicii imobiliare, dar si cel mai bun soft pentru agentiile imobiliare. Spun asta pentru ca am fost unul din primii lor clienti, iar softul ala l-am comentat foarte mult, trimitandu-le erori  si dandu-le idei de imbunatatire de-a lungul timpului.

Cam ce faceati voi acum 10 ani, cand unii porneau afaceri pe internet?

Daca va amintiti cum era cand erati tineri, trebuie sa va amintiti si de faptul ca va jucati cu cariocile sau cu pixurile, ca va placea sa va desenati degetele si dupa aceea puneati amprentele pe foi de hartie. Daca vreti sa mai desenati inca o data asa, acum puteti sa o faceti fara sa trebuiasca sa va spalati pe maini apoi. Simplu! Pe imobiliare.ro e un concurs in care iti pictezi degetele, le arati poza si poti castiga o parcela pe luna, iar un super juriu va poate alege castigatorul unui  telescop performant, SkyWatcher 150/1200, cu ajutorul caruia puteti sa vedeti parcela de pe luna propietate personala.

Cam ce am desenat eu e asta:

Concursul se poate accesa la http://www.imobiliare.ro/zece/, iar de pe blog aflati si alte detalii.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

10 thoughts on “10 ani de online

 1. cam trasa de par povestea asta cu domeniile prin 2001 ..am cel putin 20 de domenii cumparate in 2000-2001 si se luau foarte usor, chiar si de la register.com

 2. acum aproape 10 ani, dar mai prin toamna asa (oricum, anul asta se implinesc 10 ani) imi faceam adresa de mail. mi-a facut-o o prietena, a ramas aceeasi de zece ani. combinatia combinata a initialelor mele. poate o voi schimba, pe adresa vreau sa zic, cand m-oi marita (daca se va schimba initiala cu privina), dar poate nici atunci.
  aaaa, si pe vremea asta, acu’ 10 ani, incepea sa-mi intre un morcov undeva ca venea bac-ul.

 3. Prima intalnire cu Internetul a fost prin ’96-’97 cand cu numai doua CD-uri am cumparat un modem de 14,400 bps 😀 de la un prieten si apoi cu cateva rugaminti am facut rost de un cont de net :). Imi aduc aminte ca prima pagina deschisa a fost netscape.com evident folosind defunctul Netscape Navigator, ca IE am impresia ca nici nu prea exista atunci. Tot atunci mi-am facut si prima adresa de mail pe Yahoo! pe care o folosesc si in ziua de azi.

  Acum 10 ani pierdeam vremea impreuna cu tine (de fapt tu nu pierdeai vremea ca mai si castigai ceva bani) in acelasi internet cafe 🙂

  Ce vremuri…

 4. un site de suflet, adica in care in urma cu vreo 10 ani am pus mult suflet… si care are 14 ani de online si se pare ca nu mai prinde foarte multi (din pacae)

  Domain Name: flamingo.ro
  Registrar: ICI – ROTLD
  Registration Date: 1996-01-01
  Nameservers:
  ns1.flamingo.ro
  ns1.rdsnet.ro
  Domain Status: OK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.