home to blog 1 decembrie

1 decembrie

Ce naiba e 1 decembrie? Nici unul din cei mici nu stie. Nici multa lume nu stie. Ce s-a intamplat la intai decembrie? Pai … de obicei trece armata pe sub arcul de triumf si Basescu face baie de multime.

1 decembrie e ziua mondiala de lupta impotrvia SIDA.

Pe 1 decembrie 1918, pe undeva pe la Alba Iulia au zis niste unii sa se stranga sa bea o bere, o palinca ( ca si asa era proaspata ) si sa vada cum pot sa aduca electricitatea pana la Bucuresti. Si s-au trezit niste unii mai buni care au zis … ma … vorbim la fel … tu semeni la fata cu mine, esti alb … ia hai sa facem noi Romania Mare. Si nu la partid s-au referit cand au zis asta. Astfel incat, s-a realizat Marea Unire a romanilor. In care Transilvania, teritoriu romanesc, s-a alipit Romaniei compusa din Muntenia si Moldova.

In rest a fost o zi in care in Bucuresti s-a circulat haotic. Nu stiai daca e sambata sau o zi lucratoare. Nu stiai pe unde ai voie sa treci si pe unde nu. M-au speriat trezit migurile de dimineata care au trecut pe deasupra mea. Astept sa ma duc sa vad luminitele din centru. Hm … simplu … mult prea simplu.

One thought on “1 decembrie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: