home un blog pe zi “Nu publicăm debutanţi”

“Nu publicăm debutanţi”

Pariu pe o carte nepublicata e un blog, am putea spune al unei pisici, al unei femei, al unui om, in care nu se intampla nimic spectaculos. Doar isi exprima acolo dorinta de a publica o carte, sau cum a facut sa scrie o carte. Scriere care nu a ajuns niciodata in print pentru ca editurile sustin puternic ca nu publica debutanti.

Autoarea nici n-ar fi vrut sa fie publicata, insa se vaita ca nu a fost ascultata de catre nimeni. Ca editurile au vazut ca e la prima carte scrisa, ca n-are nici o recomandare si i-au spus direct, fara sa mai reactioneze ca trebuie sa stea linistita si sa nu se gandeasca la publicarea cartii ei in material scris.
Pana la urma editurile pot sa aibe drepate, ceea ce fac ei e o investitie, adica baga niste bani in publicarea unei carti, scot cartea, iar daca asta nu se vinde e clar, au pierdut. Asta cred eu ca e motivul pentru care orice debutant de obicei sta si asteapta sa pice exact momentul cand se poate lansa. daca nu … asta e.

Mai multe gasiti voi pe blogul pisicii, sau pe blogul cartii pisicii, sau acolo unde autoarea scrie despre pisica(cartea) ei.

6 thoughts on ““Nu publicăm debutanţi”

 1. Editurile sunt inhamate intr-un joc de noroc in ceea ce priveste publicarea cartilor. Bine, mai exista si posibilitatea cand au o idee de ad fain si astfel pot inclina balanta intr-un mod radical.

 2. depinde de edituri…Humanitas,Corint nici nu se uita la tine. Dar sunt si altele mai mici, care se comporta ok cu clientii. de ex Cartea Universitare.

 3. salutare.
  Mama Olgai is speaking. Orice s-ar intampla cu cartea asta (deja ma apasa :)), multumesc pentru ca ai bagat-o in seama.

 4. A publica o carte nu este chiar atat de greu, numai ca din pacate, la noi, se publica si multa pleava, oricum cititorii sunt inteligenti si stiu ce sa aleaga!

 5. da, asa se pateste si prin presa scrisa sau prin blogosfera. Dai o stire despre cineva cunoscut- presedinte, vedeta porno, joc, film celebru… ooo. pai o dai fara sa scipesti. Vine unul si iti zice despre o idee de-a lui, el fiind un necunoscut… hmm.. pai asta nu o sa fie prea citita stirea… nu scriu despre… lasa, ce conteaza ca ideea e misto daca nu se cauta? mai bine scriu de sf valentin…sigur o sa caute toti innebuniti!

 6. Exista edituri mici, care le platesti si-ti publica apoi cartea. Problema e ca fiind o editura mica, ai sanse foarte mici de a plasa apoi cartea in librarii. Plus ca brand-ul unei edituri sustine lansarea cartii.
  Concluzia e ca daca-si doreste cu adevarat, poate. Dar cu siguranta planurile domniei sale sunt altele.

  Parerea mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: