Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Banca Nationala anunta de pe la finele anului trecut ca noi o ducem bine, ca totul e pe roze, ca tara asta e infloritoare si foarte bucuroasa. Ma! Vreau si eu ce fumati voi acolo.

Cu alte cuvinte nu-mi explic afirmatii de genul economia isi revine. Economia cui? Ca daca ne uitam pe geam nu e soare, din contra e frig. Pana sa isi revina economia de care spune individul asta, pe nume Isarescu, avem de platit incalzirea, avem de platit rate, avem de platit chirii, dar salariile acolo unde mai sunt sunt mai mici.

Sau asta s-ar face din banii de la FMI care au venit in tara? Care bani au disparut imediat cum au venit. Sau economia asta se ridica asa subit, ca dupa ce ai luat o aspirina dupa o noapte de betie si zici ca esti bine – sanatos si te prabusesti in secunda doi cand iti vine rau ca te-ai ridicat din pat?

Pentru ca altfel eu nu vad cum se stimuleaza investitiile si dezvoltarea tarii. Sau nu ma prind. Investitiile astea se rezolva pe vorbe? Se rezolva pe hartie? Sau vine baiatul cu bani si zice: ah, Romania sa bagam niste bani aici, ca Isarescu ne-a promis ca economia isi revine. Nu cumva cere sa verifice ca fiscalitatea nu o ia razna, ca impozitele se platesc, ca firmele pot sa isi desfasoare activitatea fara sa aiba parte de controale inutile de la stat sau fara sa plateasca zeci de dari de tipul impozite in avans?

Cu alte cuvinte pe vorbe poate oricine sa spuna orice, ca tara e bine, ca totul e frumos, ca totul e perfect. Dar in practica?

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

3 Responses

 1. Cata

  frate, Isarescu a dat si el o goanga, un mesaj “de linistire”. Asta e scos periodic de incompetentii din guvern, ca pe Sfintele Moaste, sa dea mesaje din astea optimiste, poate ni se pare foamea mai usoara. Si inainte sa ajunga criza in RO iesise Isarel la rampa, cum ca Romania e ferita de criza, ca la noi nu ajunge.

  Reply
 2. zaitz

  Nu stiu ce sa zic dar daca ma uit in supermarketuri, acestea sint pline de romani cu cosuri pline cu virf, si asta peste tot in tara, nu numai in Bucuresti sau Timi si nu numai in zi de salariu sau inainte de sarbatori. De unde bani? Restaurantele, cluburile, ettc sint pline, de unde bani? Vei vedea la vara ca Mamaia va fi plina, de unde bani? Lucrez in industria de componente auto iar in 2009 productia a crescut cu 5% fata de 2008 si continua sa creasca. Si nu producem doar pt Dacia 🙂 ci pt lumea intreaga..deci ….cum e cu criza asta de care se plinge lumea? E drept ca unii au ajuns pe butuci dar poate ca si-o meritau datorita managementului prost sau afacerilor de carton pe care le desfasurau. Asa ca poate ca ceea ce fumeaza Isarescu e de foarte buna calitate dar un picior , cel putin, i-a ramas pe pamint. PS el parca are o mica afacere cu vinuri si atunci pot sa spun ” in vino veritas” ? 🙂

  Reply
 3. maniak

  Isarescu e prost. Tu esti foarte destept. Stai Jos ( cum spunea cineva ) .

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.