Cred ca la inceput, atunci cand s-a creat twitter, nimeni nu se gandea ce impact va avea acest serviciu, ce grad de folosire va avea, dar si cat trafic ar putea sa estimeze. Pe scurt, alexa arata ca traficul depaseste orice asteptari si estimari ale oricarui specialist.

twitter-trafic

De fapt pana acum twitter avea o crestere organica, normala. Dar ceva s-a intamplat la inceputul anului. A sarit in aer, s-a dublat pur si simplu, iar la evenimentul lui Michael Jackson, dar si cu alegerile si scandalul din Iran, twitter a ajuns unul din cele mai accesate siteuri din internet.

Este pe locul 15, conform alexa, iar in fata lui nu sunt decat Google, yahoo, facebook, youtube si myspace. Adica exact celelalte siteuri de socializare pe care le acceseaza oricine altcineva are cont pe twitter.

Pe scurt, n-ai cont pe twitter, de ce n-ai? Socializezi? Nu stii ce e ala twitter? Te enerveaza? Intai fa-ti cont, fa-ti vreo 400 de prieteni, comunica pe twitter si dupa aia plange-te daca te mai enerveaza. Ah, ca nu il intelegi si ca nu intelegi noima mesajelor puse acolo, nici nu trebuie.

Si totusi, avem webtv, avem socializare online, avem internet mobil…. ce urmeaza?

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

7 Responses

 1. GrafsS

  Dar chiar eu un site bun, nu ma mira faptul ca este foarte accesat. Ideea este foarte buna, cina a creat a fost foarte destept.

  Reply
 2. Inocentul

  Prima data mi se parea ciudat sa las mesaje pe twitter, dar cu timpul pot sa spun ca am devenit “dependent”.
  E mult mai usor sa iti exprimi gandurile, stirile si sa tii legatura cu prietenii in 140 de caractere.
  Twitter este ceva simplu si foarte accesibil.
  Sa nu uitam ca prin intermediul acestuia au fost transmise de multe ori cele mai noi stiri, inaintea presei.

  Reply
 3. inspirescu

  Pe nickname am pus link cu o schita a lui Jack Dorsey, fondatorul Twitter, cum a desenat la inceput schema a ceea ce urma sa fie twitter 🙂

  Reply
 4. TazMan

  Sunt mirat ca si tine, in ultimul an Alexa ne-a dat la toti batai de cap …. Yahoo a zburat frumusel pe locul 2 (lucru ce se preconiza de mult), Twitter a luat intr-un an majoritatea retelelor sociale chiar si “Haicinciul” care cica era mare retea sociala (doar cica). Dar cine oare se gandea ca micutul site de mesagerie infiintat la sfarsitul anilor 2000 va ajunge atat de mare, care pana nu de mult dabia atingea un trafic de 1000 – 2000 utilizatori …

  Reply
 5. raluxa

  Intr-o oarecare masura cred ca a contat si faptul ca FaceBook a integrat aplicatia care preia mesajele de pe twitter… In ultimele luni multi prieteni de-ai mei (axati pe FB ca mediu de socializare) si-au facut cont de twitter…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.