Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Anuntata pentru ora 1, perioada de schimbare a conexiunilor la net de la trafic.ro a intervenit mai devreme.
Drept urmare am scos scriptul ca sa nu cumva sa imi afecteze incarcarea paginii. In schimb, de cand naiba initierea unei noi sesiuni de bgp te face sa pierzi celelalte conexiuni pentru nus ce perioada de timp? Ah … daca nu faceti bgp cu ajutorul unui switch, recomand un CISCO 3560, ca deh, la banii vostri aveti de unde.

Pana si eu am unul de 48 de porturi.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

11 Responses

 1. sin

  exista de asemenea posibilitatea ca ei sa faca si alte chestii in paralel cu lucrarea asta de schimbare de conexiuni.

  eu pana acum n-am vazut in romania pe vre-un service provider sa zica: bai gigeilor, n-o sa va mearga cutare servicii pentru ca noi o sa lucram la aia, aia si aia. toti zic, n-o sa mearga ca facem upgrade sau mai stiu io ce chestie generica.

  Reply
 2. piticu

  :D)) pai foarte prost , eu intotdeauna am zis cand am oprit ceva ce opresc si de ce.

  Cel mai bun marketing e adevarul, nu minciuna

  Reply
 3. Tomushu

  Cristi nu-i recomandat sa se foloseasca switch-uri care sunt destinate trafic-ului L2,ultima oara cand am verificat 3560 este inca un sw.Da stiu sunt carcotas 🙂 se poate folosii si la trafic L3 si isi face treaba bine sa tina niste sesiuni bgp,desigur fara a primii full routing table pentru care minim ai nevoie de 256MB, 3560 stie maxim 128MB.Plus nu-i recomandat sa folosesti acl-uri ca iti papa resurse,ca sa folsoesti ip services trebuie fie sa cumperi sw cu enhanced image fie sa faci upgrade de la ip base la ip services dar te mai costa ~2000$ 😉 sa nu uitam ca ii lipsesc multe facilitatti pe care router-ul le ofera.

  Reply
 4. Meekuu

  Încă-i mic da’ începe să le miroasă şi el.

  Şi da, un 3560 nu ie recomandat pentru bgp. Poate să ţină doar parţial dar nici aşa nu prea e recomandat la încăcare mare.

  O recomandare minima ar fi un 720x. Dacă nu, 3825.

  Reply
 5. Traficantul

  Trafic.ro foloseste pentru anuntarea claselor un Cisco 7604. Din pacate lucrarea anuntata pentru ora 1 a inceput la 22.18 din cauza unor baieti care in loc sa sudeze o fibra au taiat tot (un encloser intreg), au sudat si apoi au inceput sa se intrebe ‘noi oare ce am sudat’. De ca de Sf. Dumitru…
  Intreruperea a durat o o ora si 21 de min.

  Reply
 6. sin

  atata timp cand ii dai cu ‘sdm prefer routing’ (iirc) o sa-ti ruteze aproape wirespeed. asa ca nu vad o problema in a folosi un switch L3 pentru BGP atat atimp cat nu importi prea multe prefixe (ca deh, TCAM mic pe el).

  Reply
 7. Tomushu

  Nu a zis nimeni ca nu duce niste sesiuni bgp 3560 mai ales cu sdm-ul de routing ,diferenta dintre sdm-ul default si cel de routing fiind de ~6K indirect unicast routes.Atata timp cand nu primesti mai mult de 8K prefixe este totul ok, peste se foloseste de software si nu le stocheaza in TCAM ,performanta scade si CPU o sa urce undeva pe la 80%.

  Reply
 8. sin

  avand in vedere ca local exchange-ul din Buc are in momentul de fata cam ~ 3600 prefixe, cre’ca poti sta linistit vreo 1-2 ani (daca nu mai mult) c’un 3560 pe post de border router :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.