TIFF 2012

TIFF 2012

TIFF creste de la an la an. Presimt ca in curand festivalul de film care tine deja o saptamana jumatate, ar trebui sa reinventeze conceptul de cinema sau ceva. Anul acesta s-au reinventat iarasi. Si aici ma refer de la extraordinarul loc din Cluj, numit Casa Tiff, la faptul ca puteai cumpara bilete de pe net.
De fapt insasi lucrul asta ca puteai cumpara bilete de pe net a facut ca vanzarile sa explodeze. Pur si simplu la Cluj am avut probleme in gasirea unor bilete la filmele pe care am vrut sa le vad. Bilete pe bani, adica. Adica filme sold-out, sali de cinema pline ochi, o multime de actori si o groaza de oameni implicati in producerea acestor filme.

Clujul e la fel ca intotdeauna, primitor si ciudat de magnific. Folosesc termenii astia pentru ca am fost in cateva carciumi de acolo unde, pe langa atmosfera pariziana de butic si bon-ton, am intalnit chelneri care stiau ce fac clientii lor. Si nu odata. Sa vina chelnerul la masa si sa spuna: buna ziua, va aduc ca de obicei, e un lucru pe care nu-l intalnesti prea des nicaieri.

A fost al 4-lea an cand nu am reusit sa ajung la castelul de la Bontida. Propun ca data viitoare sa ma lege cineva si sa ma arunce intr-o masina ca sa pot si eu sa ajung acolo. Nu de alta, dar cum toata lumea vorbeste despre acel loc, inseamna ca e chiar frumos acolo.

Pe scurt Tiff merita sa te duci la Cluj si sa te bati pentru un loc de cazare (sau sa apelezi la pile pentru cazare) in fiecare an. Si daca nu mai gasesti bilete la film, te duci in Piata Unirii, la Casa Tiff sau dai o tura pe centru. Sigur gasesti ceva de facut, sigur gasesti pe cineva, sigur nu te vei plictisi. Si daca ziua nu e suficienta, noaptea nimeni nu doarme. De la nenumaratele cluburi de orice fel, la toate petrecerile care se intampla in Cluj si la toti studentii care fiind in sesiune stiu sa se relaxeze. Acestea sunt micile secrete care fac Tiff-ul sa fie mai bun.

E mai curat Clujul anul acesta, iar asta sper sa nu fie din cauza campaniei electorale. Sunt aceleasi gropi, la care s-au adaugat si altele noi, iar vreo campanie de asfaltare nu cred ca va fi prea curand. Dar e important ca oamenii au grija de cladiri si investesc in aspectul comercial.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply