Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

A facut vreun psiholog vreun studiu de caz pe adolescentul de 20 de ani? Atunci cum ii spui lui maica-ta ca nu mai esti copil si ca vrei sa pleci de acasa sa fii tu independent si liber?

Ah nu,  aici  uitasem, copiii prefera sa stea pana la 30 de ani acasa, sau mai mult, pentru ca e bine cu grisulet si caldurica, iar dupa ramane un aparatament de inchiriat nu?

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 Responses

 1. Cristian Greger

  Ramane o pula ! pardon o sula ! Baietii cu apartamentul de inchiriat sa puna mana pe o lopata sa-si castige painea f*tule mama lor ! sunt revoltat pana peste cap pe generatia noua.. pe langa faptul ca sunt ratati si nu stiu sa lege 5 cuvinte mai sunt si de un tupeu incredibil. Iar daca-i altoiesti, evident taticul va misca absolut tot ce se poate sa te aduca in fata justitiei.

  Reply
 2. boioglu

  intr-un fel sau altul..tipul asta de gandire m-a ajutat pe mine sa ajung unde am ajuns.

  dar important e sa te si duca putin capu…

  Reply
 3. miclowan

  hmmm, citisem undeva de o criza, acceptata in psihologie, a tinerilor de 20 si ceva de ani care dupa ce au studiat 15-20 de ani nu se pot adapta la regimul muncitoresc rutinar.
  :)) deci as zice ca de frica unei crize raman tinerii pana spre 30 de ani acasa

  Reply
 4. Programare Sociala

  Povestea cu “cei care se arunca devreme in valtoarea vietii” e doar o poveste frumoasa si atat.

  In realitate e mai profitabil sa stai acasa si sa beneficiezi de sustinerea parintilor.

  Reply
 5. Alexfiless

  nu e chiar asa…eu am 22 (facuti anu asta) si mis insurat din aprilie, am plekat de aks de un an (m-am mutat) si inainte de a ma muta am facut armata la cerere un an…deci la 20, daca faci un calcul mi-am luat talpasita.
  Or fi si care nu pleaca din comoditate, dar haide totusi sa nu generalizam: “generatia asta de cacao”.

  Reply
 6. Ionut Puiu

  @.Alexfiless: Armata la cerere? De ce? Casa de paiatra.

  Eu m-am mutat dupa ce am terminat liceul, am 23 de ani peste 4 ani vechime

  Reply
 7. NetBoy

  Peste cateva zile implinesc doua decenii de existenta… Sunt sustinut fiinanciar de ai mei asa cum am fost si pana acum (strictul necesar, food & roof above my head) iar toti banii pe care ii castig ii investesc in mine fara sa am grija zilei de maine. Imi vad de viata mea si nu trebuie sa ma gandesc ca n-am ce manca sau unde dormi, am timp sa ma dezvolt si o sa-mi fie foarte usor sa ma intretin din punct de vedere financiar cand va fi nevoie… si daca e o problema de mentalitate, as vrea ca toti tinerii sa aiba macar jumate din zilele mele la cort si cateva experiente in care supravietuirea reprezenta o problema, sa te muti singur intr-o garsoniera si sa iei taurul de coarne nu te va face neaparat mai bun, doar mai rezistent…

  Reply
 8. matu cristi

  Bravo netboy sunt de acord cu ceea ce tu spui , apreciez modul tau d gandire , in tine ma regasesk si eu , asa i-am zis si eu unui prieten kre krede k el e trekut omul prin viatza si cei drept a km luat ” taurul de koarne ” km de vreme , i-am zis : ” sa te distrezi si u pe sfertul a kat m-am distrat eu , de mor maine nu mi-ar parea rau , am avut tot ce a vrut sufletul meu ” Responsabilitatiile i-am zis ni’le stabileste viatza de la sine , ci nu noi obligat – fortat , uneori din abundenta capriciilor prostesti , acel prieten imi zicea k el e mandru k e un om responsabil iar eu i-am zis k el datorita responsabilitatiilor impuse prea devreme si-a km ratat anii adolescentini , trecand prin viatza doar ca un responsabil , nu ca un om , caci acel e om ce stie sa-si imparta responsabilitatiile si atributiile sociale pe categorii de varsta

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.