Stiti cum se scrie cu !!!ONEONEONE!!! Cam asa ceva, nu stiu de unde vine asta, dar se practica, drept urmare multe semne de exclamare, multi 1 si multi ONE. A se citi stirea: Guvernul a aprobat proiectul e-Romania.

Pe langa faptul ca imbecilul de Boc semneaza fara sa citeasca nimic, sa citam din comunicatul ministerului comunicatiilor:

Executivul alocând aproape jumătate de miliard de euro pentru perioada 2010-2013.

Astfel, în 2010 vor fi alocați 245.100.000 lei, în 2011 – 714.500.000 lei, în 2012 – 575.800.000 lei, iar în 2013 – 364.800.000 lei.
Bine, deci adunat ne da suma de 1.900.200.000 lei noi. Sa continuam citarea, afland astfel cati bani ne vin inapoi din acest magnific proiect:
La nivelul PIB, contribuția și efectele informatizării serviciilor publice se vor cifra la 90 de milioane de euro în 2010 și 190 de milioane de euro în intervalul 2011-2013.
Deci noi investim 500 de milioane de euro si ne revin doar 280 de milioane de euro inapoi de pe urma proiectului? Restul de bani se duc pe apa sambetei?
Sutu a  citit documentatia, a luat aspirine si ne-a selectat cam ce vor sa faca astia pe magnificul portal.
Acum eu vin serios si intreb, cine stie pe cineva in ministerul comunicatiilor. Vreau sa fiu project manager sau cel putin bagator de seama in cadrul acestui proiect. Ce mama dracu, criza e doar pe hartie, nu e pe bune in tara asta.
UPDATE: Am inceput si eu sa citesc PDF-ul cu pricina. Cum pizda masii sa dai 500 milioane de euro pe un proiect de 40 de pagini? Pai scriu doua pana maine.
Sa citam si din proiectul asta:
Securizarea datelor
Cetaţenii acordă un grad ridicat de încredere administraţiei în ceea ce priveşte protecţia
datelor. Cetăţenii pun un mare preţ pe protejarea vieţii lor private. Sectoarele specifice de
identificare personală sunt special concepute pentru a fi în conformitate cu standardele de
protecţie a datelor. Acestea conferă siguranţa ca numai persoanele autorizate din cadrul
administraţiei au acces la datele cu caracter personal.
A se vedea ca are diacritice partiale. Aia e definitia securizarii datelor?

Update 2: sa va aduc aminte de spotul publicitar din 17 iunie 2009?

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

56 Responses

 1. inconstanta

  în doar două zile MCSI ne informează întâi că „guvernul a aprobat … alocând … jumătate de miliard de euro”, Boc ne spune că „nu avem bani, nu putem merge mai departe” şi MCSI revine apoi spunând că nici gând, fondurile nu sunt şi nu vor fi de la buget ci de la UE, de la alţii şi din creditele celor care vor realiza practic proiectul. măcar de s-ar fi pus de acord cum acoperă mânăriile pe care vor să le facă!

  Reply
 2. costel pandele

  romania est patria pasivensis 🙂
  citeodata pensivensis
  si deseori stoopidensis

  toata lumea e preocupata sa-sti dea cu parerea, dar nimeni nu incearca sa schimbe ceva…

  cum zicea nea Gandhi saracu, ganesha sa-l odihneasca in pace –

  “be the change you want to see in the world” –

  in traducere (personal/aproximativa 🙂

  “daca vrei schimbat in buzunare incearca sa schimbi ceva in jurul tau”

  Reply
 3. Autogreen

  Nu ati inteles nimic din proiectul ministerului, poate nici ei nu au explicat pe intelesul tuturor. Site-ul despre care vorbiti nu este un blog sau un site de prezentare, este un intreg sistem de administrare a statului si presupune existenta unor centre de date, a unor baze de date la nivel national in care sunt integrate toate serviciile de la inmatriculari auto pana la caziere medicale. Pana la urma si Google e tot un site dar este capitalizat la zeci de miliarde de dolari. Important este ceea ce se afla in spatele casutei de cautare.

  Reply
 4. mihai

  LoL, vad ca sunt gusteri care pun botu la proiecte de genu asta. Furaciune legala! Cu 500 mil de euro puneam de un goagal. Nici goagalu nu a pornit cu suma asta. Cu suma asta cred ca trageam ceva fibra prin Ro si face din Ro o mare retea metropolitana. Cred ca ar fi fost mai util!

  Reply
 5. Silviu

  deci noi nu avem strazi dar investim 500 mil de euro intr`un simplu site ca sa aducem cetatenii mai aproape de INFORMATIE ! Hahahhaahhaha

  Reply
 6. Ciupanezul

  Mancatorie. Clara mancatorie. Nu se poate ca cineva, in timp de criza sa finanteze un proiect asa de mare. Nu e un simplu site, am inteles asta, dar … totusi si cei de la CFR cu ditamai bazele de date, tampenii, etc. Nu i-au costat atat si tot au toata Romania conectata prin intermediul retelei proprii.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.