Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Indubitabil aceasta cupa mondiala este cea mai mare realizare a Africii de Sud. Au ramas cu autostrazi, cu o infrastructura de exceptie, cu stadioane de fotbal construite pentru 2010, la cerintele lui 2010. Au ramas cu 14 televiziuni de sport, programe HD si o multime de fani ai sportului rege.

Poate ca nu si-au scos banii investiti in acest campionat, pentru ca n-au avut suficient de multi turisti, dar ma astept sa ii fi prins microbul fotbalului, iar peste 4 ani Africa de Sud sa faca o surpriza frumoasa in Brazilia. Poate ca nu s-au straduit nici prea mult pentru acest campionat, atat timp cat ei sunt o natiune foarte lenesa si delasatoare, dar hei-rupismul de care au dat dovada le-a ridicat tara la standardele mondiale.

Poate ca nu sunt nici o tara sigura sau cea mai sigura tara in care s-ar fi putut organiza acest campionat mondial, dar categoric au fost cea mai colorata. Iar peisajul, aerul, atmosfera au ramas in mintea si in simtul oricarui om care a fost in Africa de Sud.

Adevarul e ca Africa de Sud s-a dezvoltat subit de la o tara colonizata, macinata de conflicte interetnice intre negri si albi, la o tara care are acum tot ce ii trebuie ca sa fie una din cele mai importante tari din lume. In schimb mai are nevoie ca si populatia ei sa munceasca.

Pe langa Spania, FIFA a fost marea castigatoare a cupei mondiale. Decizia lor de a vinde biletele exclusiv pe internet, desi controversata de englezi, s-a dovedit a fi castigatoare la fiecare meci. Aproape orice meci de la cupa mondiala a fost sold out, acest lucru putandu-se vedea pe fifa.com, iar acolo unde meciurile n-au fost vandute complet, cele cateva locuri ramase libere au fost date cu preturi reduse africanilor care au construit stadioanele, dar si  gratis copiilor de la scoli.

Si pentru ca microbul a intrat in sange, sa strangem bani pentru Brazilia 2014, nu neaparat pentru ca se va califica Romania, ci pentru spectacolul mondialului. O estimare a distractiei din Africa spune ca minim 10.000 de euro ar fi potriviti pentru o saptamana, doua in Brazilia la mondial.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 Responses

 1. Marius Moga

  Una peste alta, eu zic ca a fost buna decizia de a duce mondialul in Africa. Poate nu au fost toate meciurile la inaltimea sateptarilor, insa africanii au stiut cum sa faca acest campionat mondial unic.

  Reply
 2. A.Dragos

  Sincer imi pare rau ca s-a terminat campionatul. In luna asta stiam ca in fiecare zi este meci si stiam ca azi am cu siguranta ce privi la TV dupamasa.
  Au fost meciuri frumoase si momente de neuitat. Chit ca s-a tinut in Africa de Sud nu s-a simtit asta, nici la nivel tehnologic, nici la nivelul stadionului, nici la nimic altceva.
  🙂

  Reply
 3. Daniel Roșca

  La mondialul din Africa de Sud nu am ajuns, dar in Brazilia o sa merg.
  @Octav: A fost destul de plictisitoare, insa mai grav este ca au fost erori grave de arbitraj de ambele parti.

  Reply
 4. Dragos Stefan

  Am o presimtire ca la mondialul din Brazilia o sa fie o nebunie de nedescris si asta il face un eveniment pe care n-am voie sa-l pierd. Pana atunci avem o finala Europa League la Bucuresti si un CE pe la vecinii ucrainiei.

  Reply
 5. Dusmanul

  Minim 10k de euro pt. ce? De unde scoti fratica sumele astea? Doua bilete de avion sunt maxim 2k pt. doua persoane, dus-intors. Un bilet la meci mai mult de 100 nu cred ca e. Cazarea si aia mai mult de 200 pe noapte nu e. Cat sa bei, cat sa mananci? Pana la 10k, si minim, e drum lung.

  Reply
 6. relansat

  noi cu ce am ramas? cu prea putine. cel mai slab mondial pe care l-am vazut pana acum. e adevarat, nu am vazut prea multe 🙂

  Reply
 7. maniak

  @Dusmanul : matematica nu e punctul lui forte.
  @Piticu : si ai sa scrii si din Brazilia cum esti tu singurul roman de la mondial, unicul, the one ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.