Salina Turda

Salina asta e spectaculoasa, pentru ca are lifturi cu geamuri, pentru ca are becuri si pentru ca lumea lasa dedicatii pe mese:

1274

Si lumea o iubeste pe Udrea (a dracu indoctrinare a televiziunilor) pentru ca sunt niste becuri in salina, dar lumina nu e suficienta pentru a scoate niste poze fara bliţ, iar cu bliţ sunt dubioase.

Daca aveti noroc sau o suma de bani, puteti sa va luati un ghid care sa va spuna rapid povestea salinei si sa va puna sa faceti asa ceva:

In rest doar cozi la lifturi (din cate stiu eu nu era semnal pe mobil), aglomeratie, doua carusele cu preturi cam scumpe, un lac si niste banci de lemn mazgalite pana la refuz de toti oamenii care au trecut pe acolo.

Peste toate acestea vin neoanele care par a da un aspect hi-tech spatiului. Eu inca ma intreb daca se arde un neon, cum se schimba?

Turda (un oras pe undeva pe langa o autostrada care ajunge la Cluj-Napoca), are acum si autobuz etajat si descoperit. Iar drumul pana la salina e un pic interesant, atat timp cat indicatoarele te pot induce in eroare. Sau principiul tot inainte ca ajungem undeva o poate ocoli cu gratie.

Mai jos va mai las sa vedeti ceva din povestile ghidului, pe care n-am avut cand sa le montez  si sa-mi spuneti ce va place voua la Salina Turda? Si mai ales, de ce?





Redescopera Romania este un proiect Petrom, sustinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply