Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Am innebunit, e plin Bucurestiul de scoli de soferi, de oameni care doresc sa isi ia carnetul. Daca pana acum a fost o relativa liniste nu prea vedeai masini de scoala, acum e plin, peste tot, in orice parcare, in orice strada. Acum ma intreb daca astia au facut scoala pe bune pana acum, sau doar au fost mai putini cursanti.

Si totusi nu pot sa inteleg o chestie. Tu ca instructor, te lauzi ca stii legislatie, ca stii sa conduci o masina pe drumurile publice foarte bine, etc … atunci de ce dracu bagi studentul care invata sa conduca printre doua benzi, ca sa se inghesuie intre masini ca sa le loveasca si ca sa ramana acolo sa blocheze circulatia.
De ce dracu nu poti invata tu ca instructor, studentul tau sa conduca civilizat, sa stea la stop pe banda lui, sa mearga URMARIND marcajele de pe strada nu trecand peste ele, mai ales sa se ASIGURE cand face un viraj.

Si daca e vorba de asa te mai intrebi de ce sunt toate masinile tamponate? De ce nu se cunosc regulile rutiere, sau de ce cad pasarele? Ah nu … ma scuzati, am gresit. Nu exista nicio autoritate care sa verifice cat de bine pregatiti sunt instructorii auto.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

20 Responses

 1. ipo

  Hmm, culmea e ca ieri pe la 5 am fost cu scoala pe la Casa Scanteii… O fi vreo legatura? 🙂

  Reply
 2. anisor30

  eu cred ca ,majoritatea se feresc sa isi ia permisul iarna si din cauza asta vara e plin la scolile de soferii

  Reply
 3. Buddha

  de oameni care VOR sa isi ia carnetul, nu care VREAU sa isi ia carnetul… sau vrei tu sa-si ia ei carnetul?

  Reply
 4. Andrei

  piticule …te-am prins :)) : “de oameni care vreau sa isi ia carnetul.” …mie parca`mi suna mai corect “care vor” ..nu “care vreau” :))

  Reply
 5. cosblog.ro » Blog Archive » Scoala de soferi degeaba

  […] Piticu se plangea intr-un post cum ca din ce in ce mai multe masini de scoala rasar ca dupa ploaie pe strazile Bucurestiului, si ca intructorii isi duc elevii pe rute unde numai incurca circulatia. Eu ma intreb, daca tu ca instructor ti-ai duce elevul numai pe drumuri unde trec 3 masini la 1 an, si acest elev ar lua carnetul, cum ar fi cand te-ai intalni pentru prima oara cu el la Romana sau pe Stefan cel Mare? […]

  Reply
 6. Dan

  Realitatea este că, pentru a fi pregătit temeinic pentru traficul existent în ziua de azi, 30 de ore “didactice”, sunt foarte puţine iar abilităţile şi deprinderile se dezvoltă foarte diferit, de la persoană la persoană. 30 de ore “didactice”, după lege, sunt egale cu 25 de ore “practice”.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.