Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Am vazut astazi studiul asta. Si m-am edificat. Romanii habar n-au sa foloseasca internetul. Adica degeaba avem 22 de milioane de conexiuni mobile (atat raporteaza furnizorii de telefonie mobila, pentru ca orice abonat/cartela vine default cu serviciul de date activ). Degeaba avem doar 50% (aproape) din populatia tarii conectata la interet, daca romanii folosesc internetul doar pentru asa ceva.

romania internet

Deci am intrat pe net, am intrat pe Facebook, am dat doua like-uri si pot sa opresc calculatorul. Da, statistica e valabila doar pentru retelele sociale, dar e un lucru suficient. Pentru ca orice cifre am compara am vedea ca pe internetul romanesc nu sunt prea multe de facut. Si din cele care sunt de facut, nu multe se anunta.
Iar servicii, mai putin.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 Responses

 1. Eddie

  Se știe demult că Facebook e preferatul românilor. Stau și mă-ntreb dacă linia aia la “Other” reprezintă măcar 1%..

  Și pe mine mă enervează că Internetul e un mediu atotștiutor, dar românii nu văd asta. Am un tip în lista de Messenger ce mă tracasează aproape zilnic în legătură cu un telefon Android. I-am spus să-și pună capul la contribuție și să dea “sărci” pe Google, dar el îmi spune că nu găsește nimic. Culmea, când caut eu, primul rezultat e cel util…

  Românul știe așa: Like pe Facebook Biancăi Drăgușanu și altor scursuri, search pe Google: “coade CS”, “cum sa daunloadez muzica de bos”, “cum sa bag o bunaciune in pat” și… Dry Cooker…

  Reply
 2. Nea Cornel

  Internetul ca internetul, dar mulți nu știu să îsi folosescă propriul calculator. Foarte mulți cred că singurul lucru pe care îl știe să îl facă un calculator este Pornire>Internet>Facebook 🙂 !

  Reply
 3. Rabbit

  Nu ştiu cum stă treaba cu porn-ul, dar majoritatea românilor care intră pe net nu deţin nici noţiuni elementare despre torrente, trackere, file sharing etc, ca să nu mai zic de RSS şi alte utilizări ale internetului. În schimb se descurcă de minune în a comenta tâmpenii pe reţelele sociale, bloguri, forumuri etc.

  Reply
 4. radu

  O sa mai dureze mult pana se va schimba generatia…Cei care stiu sa il foloseasca sunt tinerii si copiii.

  Reply
 5. Mihai

  Dar nu e nimic in neregula cu graficul acesta. Scrie clar acolo Top 7 Social Media Sites. Asta nu inseamna ca nu folosesc netul si la altceva: Google, stiri, Instagram si altele. Mai trebuie doar pus graficul acesta in contextul utilizarii complete a Internetului pe device-urile de care dispun romanii.

  Reply
 6. Tim

  Pentru mine internetul reprezinta surpriza zilnica, niciodata nu stiu ce voi gasi nou pe net si asta ma fascineza.
  Oricum ar fi nu toti au studii in informatica sa cunoasca mai toate posibilitatile de a folosi internetul, nu?

  Reply
 7. Mack

  Nici tinerii si copii nu sunt mai prejos, iar niste studiin in informatica nu sunt necesare. Internetul e facut ca pentru prosti, orice nevertebrata cu iq peste 70 ar fi capabil sa faca multe chestii care i-ar usura viata lui si a celor din jur. Dar s-a incetatenit si la noi treaba cu “too long, didn’t read”

  Reply
 8. Andrei

  Statistica aia e o bazaconie…daca nici noi nu folosim site-uri de torrents si xxx grupa mare…atunci nu stiu cine o mai face…

  Reply
 9. Mihai N.

  Dap … romanii nu stiu decat de Facebook si Messenger dar ala nu il vad pe grafic. Asta e.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.