Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Exista zvonuri care spun ca din vara acestui an si RDS-RCS va trece la pachete de transmisie digitala. Astfel incat ar avea si restul tarii sansa sa vada oarece programe tv HD, dar si am putea auzi niste posturi de radio.

Partea buna e ca RCS face teste  de emisie digitala, iar in anumite zone se pot receptiona canale digitale pe cablul de la RCS pe abonamentul minim. Aici sunt niste exemple de canale ce se pot receptiona pe RCS, dar si cum se poate face acest lucru. Eu va intreb, in ce orase se poate prinde ceva digital pe RCS, dar si cum.

Pana una alta ramane transmisia digitala terestra, unde cu o antena de camera se poate prinde TVR HD, PROTV HD sau sport.ro HD. Si daca ziceam de transmisia terestra, astfel televiziunile pot interactiona mai usor cu telespectatorii oferindu-le informatii si alte metode de promovare ale programelor. In schimb sa salut injurios televiziunea care emite digital si care mi-a schimbat ora de pe televizor, astfel incat n-am reusit sa-mi mai setez ora TV-ului pana cand am resetat complet tv-ul.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

39 Responses

 1. mir

  m-am pricopsit si eu cu un astfel de decodor dar acum se aude un zgomot continuu din tv , care e suparator .ce sa fac ?

  Reply
 2. cezar

  Salut,
  Am un samsung cu tuner dvb t/c/ incorporat si prin in transmisiune digitala 102 programe 7 radio 66 analogige si 8 hd. la pachetul baza rds .
  conteaza mult ce tv ai

  Reply
 3. Ely

  Mie mi l-au adus la usa, prea multe explicatii nu mi-au dat, mi-au zis k am nush ce abonament si de asta il primesc. in fine. problema e ca acum programele care le prindeam inainte nu le mai :|. ar prind altele in ciuciungheza :))).

  Reply
 4. Ely

  Mie mi l-au adus la usa, prea multe explicatii nu mi-au dat, mi-au zis k am nush ce abonament si de asta il primesc. in fine. problema e ca acum programele care le prindeam inainte nu le mai prind :|. dar prind altele in ciuciungheza :))).

  Reply
 5. Liviu

  Eu am tuner DVB-C MPEG2 integrat in LCD (32c530 Samsung) si prind la Galati pe cablu RCS canale digitale, analogice si 3 HD (Acasa, TVRHD si UHD).
  Daca iau set box de la RDS prind mai multe si mai clare?
  Thnks?

  Reply
 6. Sorin

  Ma poate lamuri cineva si pe mine? Vreau sa-mi cumpar un TV LCD. Stau la bloc, nu am spatiu prea mult. M-am
  gandit ca o diagonala de 81 cm ar fi deajuns. In ceea
  ce priveste rezolutia sunt tentat de ful hd. Insa in oferta de pe piata sunt si lcd-uri ful hd cu tuner analog,care sunt mai ieftine decat cele cu tuner digi-
  tal. La ce mi-ar folosi un astfel de tv? As putea receptiona prin cablu programe HD? (sunt abonat RCS
  analog). Ce sfaturi imi dati referitor la cumpararea
  unui LCD nu prea scump, dar care sa fie de actualitate si peste 4-5 ani?

  Reply
 7. Marian

  @ Sorin

  Am luat ieri un samsung 32c530, la oferta la real, 1700 RON (n-am gasit intr-o seara de cautari alta oferta mai buna) si am avut surpriza placuta sa prind cam tot pe rds bagand cablu direct in televizor prin dvb-c (cablu rds in bucuresti, nu aveam receiver nici inainte). Nu se prind intradevar cateva (cele XXX, tv1000, 2 discovery-uri de nisa) n-am avut timp sa studiez mai mult ieri ce poate si nici ce tip de cablu nu. am prins HD vreo 5-6 canale (tvr, protv, acasa, sport.ro, nat geo, digisport…cam atatea imi vin in minte acum). HD-ul nu m-a dat pe spate, se vede mai bine decat cele digitale, dar trebuie sa vad o comparatie cu un mkv sa vad daca intradevar cele transmise HD sunt si recunscute de tv ca fiind HD. Ca oferte de TV, HD de 81, singura contra-oferta pe care am gasit-o era LG 32LD350/420/450…in rest nu am mai gasit ceva cunoscut in banii astia.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.