Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cum vorbim de calculatoare, Windows si software cu licenta, inevitabil avem baietii destepti care vin sa iti instaleze tie calculatorul cu tot ce iti trebuie pentru acasa. Asa te trezesti pe calculator cu software si tu stii ca e pus de un baiat de la magazin sau de un baiat pe care-l cunosti. Iar la un moment dat te trezesti ca ceva nu mai merge, e clar, softul ala n-a fost bun. Iar linuxul nu rezolva problema. Pe linux apar probleme in 0day, drept urmare sistemul asta de operare e mai periculos decat un windows cu licenta.

Partea buna e ca exista politisti care se duc in magazine sa verifice cum se vand calculatoarele, care inregistreaza daca un calculator care se cumpara se face cu licenta sau fara si iau masuri in consecinta. Adica dosare penale pentru vanzatorii care incearca sa faca un ban gramada si iti propun sa iti puna ei windowsul in loc sa iti vanda licenta.

Cea mai tare chestie am patit-o la Pitesti, cand firma de acolo a cumparat la un moment dat un calculator cu licenta de Windows. Am fost bucuros cand am vazut asta, licenta de windows, dar si un sistem performant pentru vremea aia. (din 2001 toate calculatoarele cumparate aveau licenta) Windowsul era deja instalat, iar la doua zile dupa mi-a zis ca nu e geniune. Si am zis cum? Ca doar am cumparat cu licenta, uite abdtibildul lipit pe calculator. Da, abdtibildul era lipit pe calculator, dar licenta pe care o instalase baiatul de la magazin era pe naspa, ca asa era el obisnuit sa o faca.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

8 Responses

 1. Gerhald

  Bun, politia verifica, dar la cate magazine poate sa ajunga intr-o luna? Parca ultima oara politistii se plangeau ca sunt atat de putini la numar si ca isi pot face treaba cu mare greutate…

  Reply
 2. Danyzus

  O ruda a mea a patit chestia asta, dar din fericire s-a stricat si calculatorul in cateva zile. Asa ca l-a dus la schimbat si i-a zis vanzatorului ca pe noul calculator sa apara si windowsul cu licenta, ca doar platise. Altfel se duce la protectia consumatorului.

  Reply
 3. piticu

  nu fac reclama

  2 … apar probleme in 0day like 0 day e ziua zero ziua in care se lanseaza distributia asta

  3 ce bec de pozitie imi trebuie si cum se schimba? si nu`mi da linkuri de forumuri ca mor cu ei sub capota

  Reply
 4. Ciprian

  poate nu faci acum, dar faci 😉
  2. la windows nu e la fel?
  3. W5W (ti-am dat mesaj pe mess, desi ar fi fost frumos sa pui un link catre Club Kia Romania)

  Reply
 5. Ciprian

  Nu am prins ideea din finalul articolului.
  Adica licenta EXISTA dar el a preferat sa instaleze un win pirat? De ce?

  Reply
  • Ciprian

   Simplu! Are un CD cu instalare automata si nu vrea sa stea sa bage serial number la cele 100 de calculatoare pe care trebuie sa faca instalarea in ziua cu pricina.

   Reply
 6. Software cu licenta | Laptop News

  […] care verifică în magazine ce vând oamenii de la raft. Cazurile de piraterie se raportează. Şi poliţia merge în magazine şi verifică vânzarea calculatoarelor cu/fără OS. Au fost cazuri când angajaţii (cazuri găsite la DOMO şi Altex) recomandau Windows piratat […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.