Apr 05 2007

Pishing de la BRD

BRD a lansat acu ceva vreme un serviciu de internet banking. Pana aici totul e bine, e de apreciat. Ma intreb, astia s-au gandit oare cand au ales domeniul pentru serviciul ala? Sau au cumparat toate domeniile ce pot fi identice cu ala? Nu … pentru ca … sunt atat de romani pe cat se poate … iar securitatea pe internet e o mare necunoscuta. Hai sa ii spunem necunoscuta X, ca sa ne amintim de gimnaziu.

Nu de alta dar am primit mailul asta:

Ca sa intelegeti, brd-net.ro e prostia de internet banking de la BRD, iar apasati aici, e link catre http://cont-brdro.net/ care e situl de pishing. Activ, frumos si dragut.

Stai sa ma prind. Suntem romani … asa si? Sunt o groaza de prosti, asa incat trebuie sa existe baieti destepti care le fura banii. Pe vremea mea astea nu se faceau la romani ;)

Update: n-am fost primul, dar la mine e diferit. Deci bajetzii lucreaza. Au mai scris despre asta zoso si madalin.
Ideea e simpla … lui BRD nu-i pasa… ce ca e imaginea lor de cacat? Asta o stie toata lumea ;)

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Scris in to blog | de in data de 05 Apr 2007 07:31

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole pe aceeasi tema din lista de mai jos.

    Azi de la AdWords
    Pishing de la Banca Transilvania
    Bancpost scam
    BCR fail
    Romanii fura de la romani?
    Schimbari de securitate la Yahoo!

Pishing de la BRD - 13 Comentarii

  • Apollinaire says: April 5, 2007 at 09:35

    “vor fii asigurate”? numai asta si ar trebui sa te ia de ochi si sa te faca sa nu dai click, daca stii macar olecuta de gramatica.

  • Madalin Matica says: April 5, 2007 at 10:12

    Este versiunea 3 a atacului. Toate cele 3 versiuni sunt postate pe blogul meu. Nu este un atac, este un cosmar deja.

  • Emma says: April 5, 2007 at 10:23

    @Apollinaire: si “Prin acest mesaj ‘va rugam frumos’” si “niciun” legat si multe altele.
    Piticu, poate aia de la BRD chiar nu stiu ce-i ala pishing si nu il considera o problema majora :) )

  • piticu says: April 5, 2007 at 10:28

    poate au legaturi cu aia de isi trag bani ;) )

  • mofturos says: April 5, 2007 at 11:00

    brd nu are ce face .. duhh .. brd doar sesizeaza .. totul tine de cat de repede se misca compania pe care este hostat site`ul de phishing ..

  • piticu says: April 5, 2007 at 11:09

    da tu crezi ca brd a sesizat ceva? :) asta era ideea :)

  • mofturos says: April 5, 2007 at 11:41

    un program (subscription) care le da informatii real time despre aceste atacuri .. costa in jur de $50.000 pe an .. nu cred ca e o investitie f mare pt o banca

  • Arhi says: April 5, 2007 at 13:32

    ba, da` ROTLD cum plm permite inregistrarea de site-uri care contin formularea brd, atata timp cat nu vine din partea brd??

  • Zkyez says: April 5, 2007 at 13:38

    Site hostat si pe geocities.cul.

  • nea gogu says: April 5, 2007 at 13:54

    Am primit si eu acest mail, pe o adresa de care stiu putini oameni, pe care nu o folosesc la inscriere pe diverse chestii. De unde au adresa mea ??? :( Chiar sunt curios, poate ma lamureste cineva.

  • Surfing… » says: April 5, 2007 at 22:45

    [...] in Die hard 4 – Live Free Or Die Hard – trailer – link – lansare 27 Iunie 2007. Pishing de la BRD – link Ipodul care a salvat viata unui soldat – [...]

  • RSS feed pentru comentariile la acest articol. TrackBack URI

    Comenteaza acum