Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Atat as avea eu de plata conform cu magnificile cerinte ale guvernului. Sa-mi declar nu stiu ce venituri as avea si sa dau statului, eu, impozitul.  Si pentru asta se necesita completarea formularelor. Iar formularele sunt atat de multe.

Ah, sa nu credeti ca am acolo instructiunile de completare sau alte foi de care n-am nevoie. Neah, de toate astea am nevoie acum eu in fiecare luna. Si cu astea trebuie sa ma duc la 3 sedii sa le depun. O bucata la casa de pensii, o bucata la somaj, iar cealalta bucata la casa de asigurari de sanatate.
Ce nu am eu acolo sunt copiile dupa actul de identitate, dar si contractele cu institutiile mai sus mentionate, pentru ca asta implica sa ma duc in localitatea de resedinta, dupa caz in municipiul capitala de judet. Adica eu declar ca am avut un venit pe luna trecuta, venit in urma caruia trebuie sa dau statului un impozit de 3 lei!! Ca sa platesc banii astia eu nu pot sa ma declar smecher si sa zic ca ii platesc intr-un fel sau altul. Ca sa platesc banii trebuie sa fac contracte (!!!) cu institutiile astea:  pensii, somaj si asigurari de sanatate, iar in baza contractelor respective primesc un cont in care prin ordin de plata efectuez plati sau ma duc la ghiseu. Contractele astea trebuie sa le iau de la casele respective, pentru ca pe internet nu exista. Sau daca exista sunt conditionate de prezenta mea fizica si materiala in sediul si la ghiseul respectivei institutii pentru a le semna si a le depune.

NU SE POT PLATI BANII DECAT LA GHISEU!  Banii pe care individul ii datoreaza statului nu ii poate plati online, nu ii poate plati prin transfer bancar si nici prin internet banking. Contul in care se efectueaza platile este un cont de trezorerie. Persoanele fizice, bastinasii n-au voie sa faca plati in contul de banca. Drept urmare acesti bani se platesc doar la ghiseele / casieriile celor de mai sus.

Si toata asta pentru  3 lei!  Si aia nu e o suma pusa la misto, e suma pe care o va lua statul de la mine pe banii pe care eu ii castig pentru munca pe care eu o depun.

Tu cat ai de plata pentru stat? Si cat cheltui pentru a face plata asta?

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

17 Responses

 1. enzo

  hartia a costat mai mult. chiar si apa pe care ai baut-o cat stateai la coada. eu am srl si sunt obisnuit cu cacatu asta de sistem.

  Reply
 2. joienegru

  Cam prost sa fii sa te obosesti pentru o suma mai mica de 10 lei. Apropo, nu se vorbea candva despre treaba asta, ca ANAF o sa stearga datoriile sub 10 lei tocmai pentru a nu mai da bani aiurea pe scrisorile alea care oricum ajung la gunoi?

  Si alta chestie, care-i faza aia cu amenda de 5000 de lei? Caci, iti dai seama ca nimeni nici macar in Ro, nu ar putea sa-mi dea mie o amenda, mai ales asa mare, fara sa-mi vina frumusel la usa.

  Reply
 3. Doro

  Ma gandesc ca intr-un fel e o tactica si asta. Intai ne silesc pe toti sa recurgem la evaziune fiscala, apoi ne ciuruiesc cu amenzi 🙂

  Reply
 4. Matilda

  Pai e simplu. Cheltui o zi de munca + banii de drum pana in localitatea din buletin. Deci.. De mai bine de 500 de ori mai mult decat suma pe care as depune-o.

  Reply
 5. piticu

  @ruxa si nici n-am calculat plicurile 3 si 3 recomandate etc bla bla. n-am inteles de ce tre sa pun recomandate

  @pietricel 🙂 nu poti plati 5 lei, ci doar 3

  Reply
 6. Razvan Pascu

  Eu as avea mult de plata, dar nu inteleg cum se calculeaza suma. Se foloseste decizia de impunere de anul trecut de la FISC sau se calculeaza incasarile pe PFA si contracte de mandat din luna iulie?

  Habar nu am… 🙁

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.