Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Asa cum se anunta zilele astea, a debutat azi un targ de joburi sponsorizat printre altele de catre Ernst & Young, compania unde o tipa a murit pentru ca a fost tzinuta la munca mult prea mult.
Standul Ernst & Young a fost azi gol. (link)

Cum dracu sa fii atat de idiot incat, daca organizezi ceva … si ai o problema sa nu poti sa iei problema in mana … si sa o rezolvi, prezentandu-te, incercand sa gasesti solutii si sa explici oamenilor ca … nu asa se lucreaza in companie, ca a fost un accident si ca nu tu ca si firma esti vinovat. In schimb, prin neprezentare, dovedesti exact inversul. Faptul ca in compania ta angajatul e tratat ca pe un sclav, ca pentru 2.000 de euro salariu in Romania trebuie sa mori, sa iti distrugi viata si familia. 2.000 de euro e salariul mediu in Europa.

Dar ma rog … managementul lor nu va inghiti ce am scris eu aici, dar nici nu ma vor combate.

In alta ordine de idei, in interviul de mai sus salutam prezenta lui Bogdan Gavrila, marcant membru al blogosferei.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 Responses

 1. emir ciolan

  inainte si dupa raluca

  “Mai bine o mana plina de odihna decat doi pumni plini de truda si vanare de vant” – Ecleziastul

  Moartea prin epuizare a Ralucai Stroescu, tanara care lucra pana saptamana trecuta ca manager de audit la Ernst & Young, va schimba intrutotul felul in care ne raportam la cariera si la viata personala. Indraznesc sa spun ca de-acum se va putea vorbi de un inainte si de un dupa.

  Inainte nu puneam in balanta mirajul carierei de succes cu sacrificiile la nivel personal; inainte micile noastre reusite intime paleau prin comparatie cu reusitele profesionale, inainte functia si pozitia ierarhica ne defineau si ne epuizau ca oameni; inainte un curriculum vitae (la urma urmei, in latina inseamna cursul vietii) se reducea la cursul vietii profesionale, de parca o alta viata ar fi fost cu neputinta de inchipuit; inainte mii de tineri isi ruinau sanatatea pentru a-si consolida cariera cu ore suplimentare si nopti pierdute; inainte pletora de izbanzi profesionale abia de reusea sa mascheze pustiul interior; inainte conversatiile de dupa program erau acaparate, ca intr-un cerc vicios, de subiecte legate de job, de birou, de proiecte, de program si iar de program; inainte admiram un peisaj doar la rezolutia unui wallpaper de pe desktop si traiam in aer conditionat uitand sa respiram in aer liber; inainte lasam cartile de vizita sa vorbeasca noi ca despre un manager, un account, un director de resurse umane, un project manager, un director de marketing si asa mai departe.

  Reply
 2. Bogdan Gavrila

  Neprezentarea la targ se datoreaza doliului pe care colegii Ralucai il tin. In semn de respect pentru memoria ei s-a hotarat acest lucru.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.