Ce poti sa scrii despre mamaliga? E oarecum mancarea traditional romaneasca, mancarea care ne aminteste ce suntem, cum suntem si ne aduce inapoi in sanul familiei.

Pentru prima data mamaliga a fost servita anul acesta  la premiile  Oscar si tot pentru prima data a aparut intr-un articol in revista National Geographic.

Am fost asadar, aseara la o seara romaneasca, plina de traditii romanesti, plina de mancaruri bune si voie buna. Am vazut cum se face mamaliga direct la ceaun, cu foc de lemne, dar mai mult am gustat minunatia asta si alte specialitati din mamaliga. Ati mancat vreodata mamaliga dulce?

Va recomand doar sa cumparati revista National Geographic ca sa fiti mandri si voi ca ceva autentic romanesc este prezent acolo. Sau sa cititi articolul online. Sau sa salivati la  pozele astea.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

7 Responses

  1. sorin

    Ati descoperit apa calda? Iti fac o mamaliga si cu branza proaspata de oaie…mananci pana nu mai poti. Cel mai mult imi place bulz, dar depinde de reteta!

    Reply
  2. Stefan

    Eu am ramas mirat acum vreo 5 ani cand cineva mi-a “pregatit” felii de mamaliga prajite/rumenite in ulei.

    Reply
  3. gasati

    Vorbe goale, cati dintre voi ati inclocui mamaliga cu painea, sau cine ar manca mamaliga o saptamana la rand ?!!
    La sat se mananca ca sunt oamenii saraci si mamaliga e cea mai ieftina…

    Reply
  4. Tudor

    Nu mai stiu exact contextul istoric, dar imi amintesc un profesor universitar doctorand in istorie care spunea ca majoritatea mancarii romanesti, traditionala astazi, a aparut in contexte istorice neprielnice : gen, pe timpul razboaielor, exportam tot ce era bun si ne ramanea si noua ceva intr-atat cat sa nu murim de foame. De aici si iubirea romanilor pentru mamaliga(nu ne permiteam painea), mancaruri consistente in carne de porc.etc

    Reply
  5. Diana Marcu

    Citisem undeva ca mamaliga se mai prepara si in unele regiuni din Franta (in sud cred) si se numeste “polenta de mais”. Nu stiu daca e la fel ca mamaliga noastra.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.