Am fost aseara la Gigi, sau … taverna la Misto, cum i se zice mai nou. Localul lui Florin Calinescu.

Chestia asta e in fata blocului meu si de un an de zile n-am apucat sa ajung acolo niciodata. Probabil si din cauza programului, se inchide la 12 noaptea, din cauza vecinilor. Vecini pe care ii stiti de aici. Ma rog, localul e frumos, vreo 10 mese pe terasa, restul inauntru. Aer conditionat, incapere mare, culoare placuta, portrete pe pereti.
Sunt 4 plasme de 1 metru in prima incapere si mai e si o incapere mai in spate. Un fel de separeu. Se fumeaza, dar, bineinteles are si locuri de nefumatori.
In 30 de secunde de cand ne-am asezat, a venit un ospatar sa ne intrebe daca avem rezervare. Bineinteles ca ne asezasem peste o alta rezervare (scria mare pe masa), dar am zis ca nu stam mult si oricum terminam de mancat pana apar aia. Ne uitam prin meniu … chestii misto, ciorbe, fripturi, specialitati … vinrui … bere, ca la orice restaurant frumos.
Pana aici toate bune. Mancarea a venit in cat timp fumezi o tigare si bei doua guri de bere. Mancam …. si felul 2, iar la un moment dat … pauza … era deja prea mult. N-am putut termina farfuria. Extraordinar.

Bun acuma satui … stateam de vorba … si … cine vine sa ma bata pe umar, sa ma intrebe daca mi-a placut, daca am fost servit prompt? Chiar Florin Calinescu. Adica OMG! uite singurul patron de bar / restaurant pe care l-am vazut ca vine la un client strain si il intreaba daca a fost multumit de servicii. Mai mult … cum nu era nici un ospatar disponibil ne-a luat el insusi farfuriile de pe masa.

Cat a costat toata distractia? Pai 2 ciorbe, o friptura cu cartofi, o salata, sniţel cu cartofi, 2 beri si 2 pachete de kent 8 = 60 de lei. WTF?!? E mai ieftin daca as fi preparat toata distractia asta acasa. Pe langa nota de plata, a venit si o carte de vizita cu numerele de telefon si pagina de internet a localului. Mai ales si cu harta daca vreau sa o dau prietenilor.

De revenit, obligatoriu cu rezervare.

Cristi Roman … risca-te sa incerci si tu, daca nu esti certat cu PROTV-u 😛

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

35 Responses

  1. Bogdan

    Insemnare sponsorizata?
    Eu ma mai tot duc pe acolo, dar nu l-am vazut pe “Gigi”. Probabil te stia de la TV si de aceea ti-a luat farfuriile de pe masa 🙂
    Sau poate a fost “schimb pe schimb” 🙂

    Reply
  2. Florinela Jipa

    Am fost si eu cu familia de doua ori la aceasta terasa. Prima data de ziua sorei mele, cand ne-am simtit foarte bine, domnul manager – care are un aer mult superior celor ce vin acolo, dar a plecat in spate si nu ne-a interesat.Iar a doua oara am fost la sfarsitul lunii iulie, de ziua mea de nawstere, cu familia, copii si cativa prieteni. Totul bine si frumos, la televizor era un meci, dar nu deranja pe nimeni pentru ca este un loc public si sotii nostrii erau si ei interesati, dar asta pana cand domnul manager – care se afla la prima masa, iar noi aveam mesele destul de aproape de masa dansului, a inceput sa injure ca la usa cortului, sa foloseasca tot felul de cuvinte pe care iti este rusine sa le scrii. Vazand ca nu se opreste, l-am rugat respectuos sa nu mai injure pentru ca noi am venit sa ne simtim bine, erau si copii prin preajma si ca daca doream sa ascult asa ceva mergeam la stadion, nu la local. Domnul manager, a sarit ca ars, spunandu-mi ca el injura ungurii, m-a intrebat iritat daca sunt unguroaica, ca el face ce vrea in local si daca nu imi convine pot sa plec. Sincer, i-as fi pus friptura in cap si as fi plecat, dar cum eram cu mai multi musafiri, am zis ca nu e politicos, drept pentru care l-am mai rugat o data sa termine cu atitudinea sa de doi lei,ca acesta este un local select si sa incheiem discutia. Mi-a spus ca ce daca face asa, ca s-a imbatat si face ce vrea. Eu nu i-am mai raspuns, dar la masa cu dansul era un domn mai in varsta, care pesemne si-a dat seama de situatia prost creata, nu stiu ce i-a spus, cert este ca acest domn managaer – care se credea pe santier*fiindca stiu ca a lucrat la inginer constructor*, pe stadion sau la dansul acasa – a plecat de la masa in spatele localului, si nu a mai iesit.Pacat ca astfel de oameni incearca sa strice imaginea domnului Calinescu, care, din cate am inteles si de la alte persoane, dar si de la sotul meu – care a mai mers pe acolo cu diferite ocazii – este un om respactabil, cand vine la local te intreaba de vorba si chiar strange tacamurile de pe masa.
    Localul este de nota 10, servicrea la fel, ospatarii sunt super pregatiti, amabili, atenti, deci tot de nota 10, mancarea de nota 10, preturile accesibile, dar daca patesti ce am patit eu, sa pleci de acolo cu nervi, in loc sa te simti bine – desi de fiecare data am lasat acolo milioane bune – mai bine lipsa.
    Desi as mai fi mers acolo, vreau sa va spun ca asa m-a scarbit atitudinea de grandoman a acestui manager, de nu o sa mai calc pe acolo niciodata si am sa spun acest lucru si celor pe care ii cunosc. Cel putin cei care au fost atunci la masa s-au lecuit si ei.
    Nu stiu daca domnul Calinescu are cunostinta de comportamentul acestui om – manager – dar daca da si il accespta in continuare fara sa ia nici o masura, in scurt timp va ramane fara clienti – spun asta pentru ca multi din restaurant mi-au spus sa nu ma enervez, ca atata il duce capul si pentru ca acesta este comportamentul sau- Pacat.

    Reply
  3. seven

    dupe ce am citit mai multe review-uri pe net mi-am tarat iubita in mizeria aia de “restaurant”. restaurant e mult spus. asta seara am avut o experienta extrem de neplacuta in spelunca recomandata de o gramada de internauti. stam in tineretului si cautam de ceva vreme un loc decent in care sa putem manca bine ( a se intelege bun, nu neaparat mult ). in afara de thalia, care nici el nu mai e ce a fost, nu ai prea multe variante din pacate. dar sa revin la restaurantu’ lu’ calinescu.decorul e de cantina din lehliu gara cu clientii aferenti ( cateva mese erau ocupate de smecheri de cartier, fosti si actuali someri transformati de foamete in mari “combinatori”, galagiosi, cu scobitori in dinti ). in rest erau surprinzatori de multi clienti pt cat de proasta e mancarea.servirea e destul de prompta da’totul se termina cand vine vorba de MANCARE. am comandat un platou rece ( taranesc, boieresc, ceva pe acolo –  o felie subtirica de branza, cateva masline obosite, ceapa muulta, o rosie, zacusca de la borcan, naspa si cateva mezeluri nasoale descrise in meniu ca pastrama si sunculita ), o tigaie picanta ( carne putina si tare si multe ciuperci din conserva ) si o ceafa la gratar cu piure ( piure-ul nemancabil, continea ceva ranced – unt sau lapte – si ceafa mica, delicata si prajita in tigaie sau cel mult pe un gratar electric ). si, ca seara sa fie completa, la sfarsit ne-am “delectat”  cu faimosii papanasi cu smantana si dulceata, definiti de cineva ca fiind “fabulosi” . prin natura meseriei calatoresc destul de mult si in tara. papanasi atat de naspa am mai mancat doar prin bacau sau suceava in restaurantele lor de tarani supraevaluate pe plan local. mari, ce-i drept da’ prosti, ca sa zic asa. nu vreau sa par arogant dar restaurantul e printre cele mai proaste din Bucuresti.cel putin d.p.d.v. al mancarii. iar preturile nu sunt nici ele prea mici. pentru un restaurant de cartier sunt chiar mari.nu ma ocup cu recomandari dar daca vreti niste papanasi cu adevarat buni mergeti la Thalia. sunt cu zece clase peste papanasii de la restaurantu’ lu’ nea calinescu.     

    Reply
  4. anukka

    am fost acolo de mai multe ori, mincarea si servirea ireprosabila, dar…DAR… ACEL MIREA .. MANAGERUL ESTE EXECRABIL!! POATE NEA FLORICA O SA-L SCHIMBE.. CA.. ALA SE CREDE PATRONUL LOCALULUI SI NU ESTE! IN REST , NU AI CE REPROSA! POATE DOAR PORTIILE MULT PREA MARI:)

    Reply
  5. gigi

    am fost si eu acum cateva zile..intru in restaurant,un fum de tigara de imi lacrimau ochii…merg la zona de nefumatori,cu toate ca si acolo era fum…primesc meniuri imediat,dupa aceea astept vreo 20 de minute sa apara cineva pe acolo sa mi se ia comanda..apare si ospatarul in sfarsit,stergandu-se la gura cu maneca,semn ca l-am deranjat,ne ia comanda si acum ne gandeam ca probabil vom astepta iar un secol sa vina mancarea..nu,dupa 5 minute apar ciorbitzele(de pui)…castroanele de ciorba ciobite,niste linguri negre..oribil..mi-a trecut toata pofta de mancare…eu am trecut peste felul 2 si am luat o portie de papanasi..mari domne mari..cat casa..cat blocul,dar reci..reci si sleiosi,cu un kilogram de smantana deasupra si o ideee de gem..am gustat si i-am lasat…pana la urma am primit ce am cautat..la misto…omul din greseli invata…eu am gresit ca am mers acolo…salut

    Reply
  6. jair2man

    stiu locatia ,mai mergeam cu baietii cateodata, dar de un timp nu am mai fost din cauza managerului si al servirii.
    poate am fost noi intr-o seara cand aveau ospatarii o melancolie blegoasa
    cert este ca nu ne mai ducem si am uitat sa va spun ca venem din Berceni.
    acum am gasit alta locatie ,deschisa de curand ,cu preturi un pic mai mari dar ce vrei este .centrala
    ce sa va zic ,mancare buna si diversificata si cel mai important destula in farfurie ,la bauturi e cam naspa,sunt un pic mai scumpe dar de calitate
    dar ajunge ca la urma o sa spuneti ca vreau sa fac reclama.
    P.S
    se numeste ZENID si e pe undeva pe langa Armeneasca
    ce sa va zic decat sa incercati

    Reply
  7. LA MISTO

    Am fost si eu de multe ori in acest local mult prea laudat pentru ce-ti poate oferi,si cum a mai spus cineva din cauza acestui manager,domnu” Mirea , nu am mai calcat pe acolo de ceva timp.Mancarea e intr-adevar multaaaaaa dar asta nu inseamna ca e si buna intodeauna,depinde cat de bine dispus sau scarbit este personalul,jumatate din ei nu stiu sa lege 2 vorbe,si fiind un restaurant de cartier e normal sa se injure intre ei de familii,morti,si raniti.De fapt motivul pt care am scris acest comentariu este managerul ala obosit,zeflemitor,aberant,ipocrit, si ingamfat care crede ca i-a pus dumnezeu mana in cap,si ca detine adevarul absolut.Tot comentariul meu este irefutabil ,iar asta poate sa o confirme toti care l-au cunoscut pe acest imbecil,cu mentalitate comunista,iar daca esti cinic si-i spui in fata ce gandesti se inroseste la fata si plezneste arucand in stanga si dreapta cu injurii.

    Reply
  8. georgiana

    Am fost candva la taverna, prin 2007. am fost placut surprinsa de atmosfera de acolo, de mancare si servire…..insa inteleg k lucrurile s-au schimbat de atunci si nu tocmai in bine. M gandesc serioS daca sa mai calc pe acolo sau nu……PACAT….

    Reply
  9. vecinul de bloc

    Daca dori sa mancati ciorba cu GANDACII, aici aveti sanse 100% !!!!!
    ESTE ADEVARAT !!!!!
    Am patit-o de 2 ori !!!!!
    HUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    EVITATI ACEST LOCAL FOREVER !!!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.