Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Am instalat internet explorer 8, asta pentru ca e liber la download public beta(seen at zoso). Care ar fi diferenta. Are doar 13 mega, drept urmare se instaleaza si downloadeaza incredibil de repede. are aceeasi sigla si acelasi header ca si internet explorer 7. El se lauda ca s-ar incarca paginile mai repede si ca ar oferi sugestii de pagini, in colaborare cu motorul de cautare selectat.

Asta a fost partea buna. Partea misto e ca in final are  posibilitatea de a redeschide taburile inchise, are private browsing si niste mici addon-uri care sa-l faca corespunzator. Stie sa importe in final bookmarkurile din firefox, probabil si altele. Ce imi place e aplicatia de suggested sites, unde sugestiile pentru un anume site sunt cat se poate de interesante. Asta in parerea lui microsoft.com 🙂

 

Ce nu e bine, e ca in goana lui probabil pentru a trece testele acid, se pierd functionalitati. Cel putin adminul de wordpress se afiseaza intr-un mod foarte ciudat, mai rau ca dintr-un topor. Dar tot raul spre bine zicem noi. Voi testa in seara asta sa vad cum ruleaza si upload-ul pe youtube sau cum se intelege cu aplicatii java.

Ce inseamna internet explorer 8? Inca un browser si inca o bataie in cap pentru dezvoltatorii web. Acum ei vor trebui sa testeze in 8 browsere toate paginile web si sa le optimizeze pentru toate. (pentru cei care nu le stiu ie 6, 7, 8, firefox 2, 3, opera, safari 3, 4 beta)

Nota personala: Tudor, sefuu …

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 Responses

 1. turkul

  De fapt… toata treaba se rezuma la motorul de randare. Gecko (Firefox) e genial. KHTML/WebKit (Konqueror, Chrome, Safari) e si mai genial. Presto (Opera) are parti bune si rele.
  Dar Trident (IE6-7-8-etc) a fost varza, e varza, si, parerea mea, va ramane varza mereu. Culmea e ca, de fiecare data cand apare un test Acid, cei de la Microsoft se chinuie sa faca IE-ul sa treaca acel test. Cand mai au putin si reusesc, apar alte standarde, alte teste Acid, si Microsoft ramane cu buza umflata :))

  Reply
 2. Meekuu

  @turkul,

  Hai că cu ăsta d’abia au trecut și ei Acid2.

  Actually Presto e mai genial decât Gecko (e mult mai rapid). Gecko e un layout engine undeva intre Trident si Presto. Presto reușește cu brio să se miște destul de vioi și să treacă testele Acid destul de rapid. La fel și WebKit/KHTML. Firefox-ul a devenit popular din cauza plugin-urilor nu a engine-ului de randare. In rest, despre morti (Trident) numai de bine :D.

  Reply
 3. sorin

  Ma bucur ca blogul meu se vede bine in IE8. In IE7 fugea coloana doi pe coloana 1 si-mi intindea pe verticala blogul de ori cat era….Am de lucrat la reglare si pentru IE7

  Reply
 4. Bloghita

  Totusi, e internet explorer. Se chinuie Microsoft sa ii bata pe cei de la Firefox, dar userii tot Firefox folosesc.
  Eu unul tot la mozilla raman. Am o boala pe IE, fie el si 8.

  Reply
 5. PHNC

  “Are doar 13 mega, drept urmare se instaleaza si downloadeaza incredibil de repede”.

  Da, poate ca se downloadeaza repede dar se instaleaza INCREDIBIL de greu. Jumatate inainte de restart, jumatate dupa. Dupa ce a terminat de instalat, mai da el un restart, asa, sa fie.

  Spre comparatie, Firefox v 3.0.7 are 7,17MB si nu cere absolut niciun restart. Chrome v 2.0.169.1 BETA are 9,03 si se instaleaza si mai rapid decat Firefox, nici nu-ti dai seama cand e gata. Nu, IE8 e o porcarie.

  PS: Deschiderea unui nou tab (blank) dureaza INCREDIBIL de mult 😉

  Reply
 6. Sport şi muzică « Ioan Usca

  […] zece vizitatori pe lună, şi ăia ca să-mi spună că-s retardat… Mă compar eu cu Arhi? Sau cu Piticul? Ori cu Marius Tudor?… Plus că acum s-a băgat şi Gabriela-n competiţie, şi aia e […]

  Reply
 7. S3my

  eu raman in continuare la opera, pur si simplu le bate la fundul gol pe toate, din f multe puncte de vedere.

  [ mai putin cand vine vorba de sustinatori ]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.