G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

Filmul e interesant. Povestea nu e neaparat interesanta, e diluata de toate filmele de duzina care au tratat exact acelasi subiect: baiatul rau care isi faca baza undeva sub pamant si baietii buni  care vin sa salveze lumea. Nici macar povestea de dragoste nu-l face sa fie mai bun. Ce incearca sa-l faca un film reusit sunt efectele, insa si aici sunt probleme.

Din cate am tot intalnit, de obicei efectele din filme sunt generate pe calculator. Categoric exista o groaza de programele care fac efecte din astea, exista o groaza de programatori si designeri care lucreaza la toate efectele astea si modeleaza actorii si asa mai departe. Daca efectele nu se pot realiza in intregime pe calculator, atunci actorii zboara atarnati de cabluri, se dau peste cap cu masinile, ca sa para mai real si asa mai departe. Ei bine, toate efectele astea nu se realizeaza instant, toate astea se realizeaza dupa o programare prealabila (adica se scrie cod), dupa un design si dupa modele de miscare puse pe calculator. Dupa care se randeaza, iar rezultatul se da la aprobat si se baga in film.
In schimb filmul asta a pierdut exact la rezultatul efectelor. Una din doua, ori aia care au facut efectele s-au grabit / au fost grabiti sa scoata niste efecte repede ca sa fie inserate in film, ori cei care trebuiau sa aprobe efectele s-au razgandit atat de mult incat le-au stricat in ultimul hal.

Pentru ca traim in Romania, filmul asta se poate vedea la cinema, atat timp cat sala este goala. In schimb e bun de vazut acasa, dar sa ai instalatie de sunet si eventual un proiector.  Da, daca adormiti pe la jumatate, nu va temeti veti sari de pe scaun la un moment dat.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply