Mar 09 2007

Euroline cards

Daca ai fost unul din nefericitii de ti-ai facut credit la Altex ca sa iti cumperi oareşce chestii atunci ai parte de toata compatimirea mea. Pentru ca e la fel peste tot.
Cu alte cuvinte, pe la inceputul lui 2005 mi-am facut credit la Altex ca sa imi iau aragaz si masina de spalat, ca orice om normal. In total nu mare lucru … 1.700 de lei, se puteau plati in cateva luni. Initial am vrut sa dau jumatate de bani la inceput si restul pe parcurs in a doua rata. Insa mi s-a zis nu. Adica … vii la noi la Altex, ne uitam la salariul tau, analizam banii, aprobram creditul si tu iti iei electrocasnicele gratis si fara sa platesti nimic. Credit doar cu buletinul.
Foarte bine am zis, insa, eu vreau sa platesc tot odata si repede.
Da, da nici o problema. De aceea aveti card de credit ca sa il folositi ca orice card normal. Zis si facut, am facut actele, am primit creditul acasa prin posta la vreo doua luni dupa, plus prima factura. Factura ce e de fapt un extras de cont.
Creditul il facusem pe 24 de luni, ca sa zic ca trece repede, ca voi avea eu cu ce sa platesc 70 de lei pe luna minim chiar daca nu mai fac nimic.
Azi am sunat la Eurolines sa vad ce se mai intampla pe acolo si cum mai stau cu creditul. Eh … o nimica toata, cica mai am 14 rate de platit. Adica … 14 x 70 de lei, adica 980 de lei. Dar, 24 x 70 lei = 1680 de lei. Pai dintr-un credit de 1.700 de lei, cu tot cu dobanda lor, mai am de plata 980 de lei?

In alta ordine de idei, daca vreti o masina de spalat sparta, sau vreun aspirator care isi rupe furtunul imediat dupa ce iese din garantie, va invit sa cumoparati de la Altex. Nu de alta, dar … am impresia ca marfa aruncata din europa ce nu e cumparata pe acolo, sau care nu indeplineste conditiile de calitate de acolo, e adusa de Altex in Romania, pentru a o vinde aici. Pe langa faptul ca Romania e tara tuturor posibilitatilor, mai e si plina de persoane … nestiutoare. Nu ca la americani. Cel putin aia sunt indiferenti si au prea multa incredere in stat.

Pin It

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Scris in to blog | de in data de 09 Mar 2007 15:24

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la feed-ul RSS sau citeste articole pe aceeasi tema din lista de mai jos.

Euroline cards - 652 Comentarii