Incerc sa sper ca nu vom depasi cu mult procentul de 20% in prezenta la scrutinul de alegeri europarlamentare. Din doua motive, unul pentru ca habar n-avem ce sunt alea europarlamentare (in campania asta electorala astia au fost atat de interesati sa se anunte in lupta pentru presedentie incat au omis europarlamentarele) si al doilea motiv pentru ca dracu … votam partide de unde se duc in ordine aia de pe liste. Adica daca il votezi pe Becali se duce inaintea lui Vadim. Daca votezi PNL se duce Norica Nicolai si dupa care restul. Daca votezi PSD se duce Adrian Severin, o persoana cvasi-obscura in viata politica a ultimilor ani.

La ora 16 erau 15%. Ramane sa vedem daca se mai duc 10% la vot pana la ora 21. Desi mi-e greu sa cred. E seara, e multa lene. Lumea e la munte, la mare, la tara, pentru ca maine e zi libera de lucru in majoritatea tarii.

Cu alte cuvinte am vrut in Europa, dar nu suntem in stare sa ne ducem in ea. Nu suntem in stare sa nominalizam pe cineva care sa se duca pentru noi in Europa. Iar alegerile astea au reprezentat cred pre-apogeul (daca mi se permite) absenteismului.  Cu atatea autocare oprite pentru a verifica oamenii, cu atata traiesim politic, cu sms-uri de voteaza de la EBA, PSD, PNL, PDL, campanii murdare, bani aruncati pe ferastra … vai de capul nostru ce o sa fie in iarna sau cand se hotarasc astia sa candideze in locul lui Basescu.

Si vai de capul nostru ce o sa fie dupa ce nu va mai fi Basescu. (sa nu ma intelegeti gresit, nu ca Basescu n-ar fi bun, dar la cum tanjesc astilalti dupa ciolanul ala … de vreo 5 ani incoace, o sa fie nenorocire mare cand se vor vedea sus)

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

One Response

 1. Congre

  Din fericire cititorii tăi ştiu ce sunt alea “Europarlamentare”. Cunoşti lozinca: “Cititorii tăi sunt mai inteligenţi decât ai lor ” 🙂

  Campania electorală la prezidenţiale va fi îndreptată spre categoriile sociale ce se prezintă la vot, adică pensionarii şi ţăranii.

  Să vezi promisiuni de pensii mărite, subvenţii pentru agricultori, irigaţii şi TVA micşorat pentru alimente. Promisiuni ca uleiul va scădea la 2 lei litrul, zahărul la 1 leu şi sarea va fi gratis. Promisiuni că îngrăşămintele vor fi subvenţionate, că minele nu se vor inchide, că motorina va fi subvenţionată.

  Nu vei vedea promisiuni îndreptate spre clasa medie.
  Şi asta pentru ca noi nu ne prezentăm la vot. De ce să promită ceva pentru absenţi?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.