Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Daca ma uit  pe trafictube sau ies pe strada 5 minute am deja 3 subiecte de stiri pe care sa le produc. Vorba lui Cartianu, daca vezi o baba cum e jefuita …

Dar nu. Presa o suge la rece, prefera sa ia stiri de pe agentii, sa le rescrie, sa copieze informatii de pe alte siteuri si sa si le semneze si sa si le asume lor.

 

Treeworks a scos versiunea 2 de la Zelist Monitor. Tool-ul se adreseaza atat companiilor cat si publicatiilor. Sunt ferm convins ca daca fac un script care sa  scoata duplicarile din presa, aflam ca in fiecare zi TOATA presa romaneasca produce vreo 30 de stiri. Si 30 de stiri sa fiu scuzat, ar putea produce o redactie medie. O singura redactie. Nu un holding de presa, nu o agentie de stiri nu porcarii din astea.

 

Si va mai mirati de ce ii dam atata importanta unui trompetar care vine si danseaza la televiziuni si face pe papagalul. Pentru ca e gratis, pentru ca nu trebuie sa munciti pentru informatia asta.

Dar astia suntem noi. Superficiali si ignoranti. Nici o problema, isi vor bate atatia pula de noi in perioada fix urmatoare. Credeti ca am produs ceva ca sa acoperim datoriile catre FMI?

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

10 Responses

 1. piticu

  nu gasesc scrisoarea redactorului sef de la nytimes parca, transmisa catre redactori dupa egipt, in care le cere sa se duca dracu sa faca stiri sa nu mai copieze agentiile de presa, ca povestea din egipt s-a intamplat.

  Reply
 2. Teo Negura

  Omul are dreptate, in presa romaneasca e o lene generalizata, se sta la mila “surselor” ce numai deontologice nu sunt, dar mna, in vremurile astea, lucrurile astea-s desuete. de cand n-am mai vazut o ancheta jurnalistica bine documentata? Aaaa, costa? E mai ieftina preluarea copy-paste, e mai la indemana sa-l prinda pe nea Jiji iesind de la palat cu chef de vorba? OK, dar asta nu se cheama presa, ci foaie mazgalita ca sa fie doar ceva…
  Cred ca se face prea mult marketing si prea putina presa, si nici macar in promovare nu sunt capabili sa exceleze, multi din ei…
  O zi reusita!

  Reply
 3. PAH

  Ai început perfect textul. “Dacă te uiți pe trafictube” nu faci altceva decât să iei o altă informație produsă de alții (doar dacă nu te refereai la filmulețe puse de tine pe trafictube).

  Reply
 4. jemoi

  sunt lenesi toti.nu se mai duc pe teren.asa i-a invatat Vantu,Patriciu,Sarbu.

  Reply
 5. Badea Florin

  De unde stiri,..pe ei ii intereseaza banu,in presa de cancan sunt zilnic aceleasi subiecte identice,iar aia de se considera presa pentru intelectuali, au doar subiecte cu dedicatie,…adica cotonogirea adversarului prin aducerea la cunostinta publicului larg fapte ce merita relatate.Cat despre caderea dezastruasa a vanzarii tirajului,…SAAA,sa nu auzim,..zilnic acapareaza noi cititori.Subiecte tari sunt dar deranjeaza toata cloaca politico-jurnalistico-mafioata.Plus ca banuiesc si o intelegere de genul: nu scri de mine-nu scriu de tine.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.