Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

… si ajungi in sectorul 4, dai intr-o lume feerica, de basm, o lume luminata, o lume minunata. Lumea lui Piedone.

Cu alte cuvinte desi primaria generala anunta ca nu aprinde luminitele de Craciun, in paradisul sau, Piedone le aprinde. Adica sectorul 4 e mai prosper decat alte sectoare, isi permite sa aiba multe luminite de Craciun, dar si sa le aprinda inainte de termen. Si nu va ganditi ca e vreun test, la mine in parcare sunt aprinse de cand s-au montat prima data.

Pe langa asta, lumea minunata a sectorului 4 a mai pregatit o surpriza. Cumva banuiti despre ce e vorba? Nu?
Ei bine pe bulevardul Tineretului au aparut … 5 (cinci) noi semafoare. Ati ghicit, din 100 in 100 de metri. Bineinteles, la fiecare trecere de pietoni pe care o traverseaza desteptii cartierului atunci cand se duc in parc.  Pentru ca omul e lenes, de ce sa mearga el 20 de metri, cand poate sa traverseze pe unde-l taie capul, iar daca mor vreo doi pentru trecere prin loc nepermis si fara sa se asigure, atunci primaria executa acolo o trecere de pietoni si ii pune si semafor.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

10 Responses

 1. AdrianM

  Semafoarele nu tin de primarul de sector. Semafoarele le pune primaria capitalei prin “Serviciul de semaforizare din Bucuresti”.

  Reply
 2. Surprize Kinder

  Nu vad de ce e asa o tragedie daca sunt mai multe semafoare. Daca sunt sincronizate cum trebuie nu incurca circulatia, din contra, o fluidizeaza mai mult decat in cazul unor treceri nesemnalizate.

  Si te cam contrazici singur:

  “Ati ghicit, din 100 in 100 de metri.”
  si
  “Pentru ca omul e lenes, de ce sa mearga el 20 de metri,”

  Daca sunt facute noi din 100 in 100 de metri, logic ca omul trebuia sa mearga mai mult de 100 de metri ca sa treaca printr-un loc marcat, nu?

  Reply
 3. Victor

  1. Putina “atmosfera sarbatoreasca” nu are cum sa dauneze (chiar daca ALTELE erau prioritatile, NICI “ridicarea moralului” nu-i de lepadat).
  2. La o buna sincronizare, semafoarele alea ar trebui ca (teoretic) sa nu incurce prea mult; problema este ca-i destul de greu de sincronizat in asa fel incat nici unul dintre sensurile de deplasare sa nu fie dezavantajat: inseamna ca TOATE cele 5 semafoare sa isi schimbe culoarea “la unison”, dar – distanta totala fiind de 500 m – inseamna ca trebuie sa stea “pe verde” al (Biiip!) de indelungata durata!

  @ Surprize Kinder: Stai destul de rau cu “vederea in spatiu”: ORIUNDE intre semafoarele (egal distantate cu cate 100 m) s-ar gasi un pieton, nu e posibil sa fie la mai mult de 50 m de cel mai apropiat semafor (daca de la un semafor e distanta mai mare, inseamna ca e mai aproape pana la celalalt).

  Reply
  • Surprize Kinder

   Ia mai citeste odata postul si comentariul.

   Postul spune ca s-au pus semafoare noi… din 100 in 100 de metri, rezulta ca distantele intre treceri erau mai mari… Nu existau la fiecare suta de metri, deci in niciun caz nu era vorba de 20 de metri…

   50 de metri maxim ai de parcurs acum, si pe piticu il deranjeaza asta.

   Reply
   • Victor

    1. Nu pot sa te contrazin in mod ferm, dar eu (timisorean, necunoscand zona in cauza in mod nemijlocit – n-am mai fost in capitala de peste doua’j’de ani, si nici pana atunci prea des sau/si prea indelungat, si NICI nu mi-e dor de “atmosfera” de acolo) interpretasem textul in sensul ca vechile treceri de pietoni fusesera semaforizate (“…din 100 in 100 de metri. Bineinteles, la fiecare trecere de pietoni…”).
    Poate ca gresisem eu si ai dreptate DUMNEATA cu modul in care interpretezi textul, caci eu abia acum am remarcat si ultima fraza (“…primaria executa acolo o trecere de pietoni si ii pune si semafor.”)
    2. Iese la iveala vechea “raca”, vechiul “conflict” intre pietoni si soferi: probabil ca dumneata nu (prea) sofezi, si probabil ca piticu’ nu prea merge pe jos, ci doar cu masina. Ideile (asa contradictorii cum sunt) sunt corecte (ambele, fiecare din punctul sau de vedere; reprezinta fatete diferite ale aceleiasi stari de lucruri), pacat doar de “tonul” pe care sunt exprimate.
    3. EXISTA intr-adevar (desi eu nu stiu foarte multe) zone suficient de circulate pietonal pt a justifica “treceri de pietoni” atat de dese, dar acest adevar nu face ca starea de lucruri sa fie mai putin daunatoare pt buna stare a masinii si mai putin consumatoare de timp si de nervi pt soferii care nici nu apuca sa accelereze ca deja trebuie sa franeze din nou – asa ca din acest punct de vedere ideea autorului este adevarata si revolta sa ar fi indreptatita (e o aberatie sa-ti fie necesar un timp mai lung de 5 min pt a parcurge 0,5 km, adica pe un bulevard sa “scoti” cu masina – chiar si cand e relativ liber – o viteza mai mica de 6 km/h, mai lent decat un pieton in pas alergator negrabit).
    Unde cred eu ca greseste este la modalitatea in care exprima acest adevar, adica la “tonul” postarii, cam condescendent (daca nu chiar dispretuitor) la adresa pietonilor (“…traverseaza desteptii cartierului atunci cand…”, “…omul e lenes, de ce sa mearga el…”, “…daca mor vreo doi…”), dar este pe blogul lui propriu, “la el acasa” cum ar veni, si face exact CE si CUM vrea, si daca nu ne convine n-avem decat sa nu revenim.

 4. Surprize Kinder

  Cred ca semafoarele sunt mai mult decat binevenite in cazul respectivelor treceri, astfel incat, daca sunt sincronizate cum trebuie atunci viteza de rulare a masinilor nu va scadea, Argumentele sunt de bun simt si nu le mai enumar aici.

  Reply
 5. Victor

  Dumneata starui sa postezi pe un “ton” de parca m-ai contrazice, cand de fapt nu faci decat sa reiterezi idei enuntate de mine (verbatim, nu subinteles, nu tacit si nu din context) in comentariile precedente. Din prima mea replica (desi nu este frumos sa te autocitezi): “2. La o buna sincronizare, semafoarele alea ar trebui ca (teoretic) sa nu incurce prea mult; problema este ca-i destul de greu de sincronizat in asa fel incat…”, iar din a doua replica: “…2. … Ideile (contradictorii asa cum sunt) sunt corecte (ambele…” LA CE doreai sa mai fi adus argumente?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.