Da, sunt o groaza de retele sociale. Nu stau sa le enumar ca sunt prea multe. In schimb in seara asta, stand pe facebook m-am minunat de afluxul de mesaje pe care le primesc de la prietenii mei si mi-am pus intrebarea asta:

De ce sa iti pui feed-ul de twitter pe facebook?

Hai sa ne gandim, sunt o groaza de retele sociale, grupuri, grupuri, oameni intr-o parte si alta, dar si oameni separati. Si totusi, de ce? Adica oamenii mei de pe facebook trebuie sa vada ce scriu eu pe twitter? Nu cred, pentru ca de asta e alta pagina.  Acolo sunt alti oameni, iar oamenii aia nu ma urmaresc si pe twitter, sau invers. Si atunci de ce sa ii amestec?

Poate ca lor, oamenilor de pe facebook, eu nu vreau sa le arat ce vreau sa vorbesc pe twitter. Sau invers.

Am dreptate?

Sunt o gramada de retele insa eu, in momentul asta am un singura idee pe care mi-ar placea sa o comunic miliardelor de prieteni pe care ii am pe Twitter si Facebook. Exclud linkedin ca e business, alte retele nu mai folosesc.

Costin

[poll id=”29″]

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

16 Responses

 1. Radu

  Ai dreptate, da. Chiar e plictisitor sa vad pe FB ce vad si pe twitter. Intru acolo sa vad poze, sa vad pe unde mai sunt prietenii mei, si cand colo vad acelasi lucru ca si pe twitter.

  Aiurea 🙂

  Reply
 2. Costin

  Sunt o gramada de retele insa eu, in momentul asta am un singura idee pe care mi-ar placea sa o comunic miliardelor de prieteni pe care ii am pe Twitter si Facebook. Exclud linkedin ca e business, alte retele nu mai folosesc.

  Ce fac?

  a) Intru pe fiecare retea in parte?
  b) folosesc o singura aplicatie ca fiind de baza, in cazul nostru Twitter.

  Reply
 3. Radu

  @Costin pai daca folosesti doar aceste 2 retele nu e greu sa transmiti ideea de 2 ori. Nu cred ca vrei sa comunici mereu ideile tale miliardelor de prieteni nu?

  Daca vrei o parere rapida sunt sigur ca o sa astepti un raspuns pe twitter, nu o sa intri pe FB sa afli raspunsul.

  Aleg raspunsul A 🙂

  Reply
  • Costin

   Ma implic in foarte multe lucruri. si caut mereu automatizare. Nu are sens sa pierd acelasi timp pentru o actiune similara.

   Nu e nevoie sa intru pe FB. Pentru asta am alertele pe e-mail si, la fel ca si pe Twitter, raspund cand e necesar (se poate verifica).

   Alte nedumeriri? 🙂

   Reply
   • Radu

    Nu am nicio nedumerire Costin 🙂

    Trebuie sa te gandesti insa si la prietenii tai de pe ambele retele. FB si T sunt sigur ca au scopuri diferite de intrebuintare (chiar daca FB vrea sa incorporeze si ceea ce ofera T). De ce sa le amesteci? 🙂

    Cei de pe twitter vor sa vada mereu ce zici. Cei de pe FB probabil vor sa vada pe unde te-ai plimbat, ce eveniment lansezi, etc.; probabil userii de acolo nici nu stau 24/7 online, spre deosebire de twitter.

    E doar parerea mea, pana la urma fiecare foloseste cum vrea retelele sociale 🙂

   • Costin

    Legaturile mele de pe FB difera intr-o oarecare masura de cele de pe Twitter pentru ca:

    a) sunt persoane pe FB carora nu le place Twitter (am multi colegi)
    b) cei care ma urmaresc pe Twitter o fac deoarece contul meu e perceput ca un canal de informatii new-media din .ro si o voce in domeniu. E un public pe care il consider cu mult mai implicat in a afla informatii rapid.

    Personal fac diferenta doar intre LinkedIn si restul, unde “restul” sunt retele sociale mult mai “relaxate” decat LinkedIn. In cazul meu, T si FB. Pe LinkedIn nu mi-as publica statusul de Twitter, de exemplu.

  • Radu

   Depinde de tine pana la urma ce vrei sa obtii de pe FB in urma statusurilor:

   Daca vrei sa obti doar raspunsul a 2 3 intrebari pe luna, atunci probabil cel mai bine pui intrebarea atunci cand e nevoie. Altfel e posibil ca ce de pe FB sa nu o observe din cauza fluxului de informatie venit de pe twitter.

   Daca vrei ca prietenii tai de pe FB sa primeasca aceleasi informatii ca si cei de pe twitter, atunci e ok sa faci legatura asta.

   Nu cred ca exista un raspuns general la intrebarea lui Piticu. Poate doar niste statistici 🙂

   Reply
 4. nihasa

  Nu prea e mare diferenta intre “What are you doing?” si “What’s on your mind” mai ales ca de obicei amesteci intrebarile astea in raspunsurile tale pe twitter.

  De ce e oke sa ai Twitter feed pe Facebook? pentru ca niciun tweet ce incepe cu @ nu este pus pe facebook. Practic raman doar twitturile care nu sunt adresate cuiva …. cu alte cuvinte o idee de-a ta.

  Nu e spamish. Eu chiar am oameni care imi raspund twitturilor mele fie pe twitter fie pe facebook … unde le este lor mai la indemana.

  Reply
 5. sorin

  IL sustin pe Nihasa si mare mi-a fost mirarea sa vad cum am comentarii mai multe pe facebook la ideile mele decat pe twitter. pana la urma ce discut cu tine pe twitter nu ajunge in facebook, dar ideile mele vreau sa le duc si colo si colo. Eu sunt cu o singura cu fata, nu am 7 pentru fiecare retea sociala. Plus ca tine de promovare. Si pe facebook am 1000, pe twitter am 800:)

  Reply
 6. Floryan

  Ok, nu pui feedul de twitter pe facebook da? Dar de ce sa pui atunci feedul de blog si youtube pe twitter? Daca vreau feed te urmaresc prin reader, iar daca vreau clipuri de pe youtube subscriu acolo.

  Reply
 7. Baubau

  Iti gasesti o retea buna si stai pe aia, eu sunt din Cluj…si de exemplu aici, am citit un articol intr-un ziar, 85% dintre adolescenti sunt pe hi5, acum de cateva luni au inceput sa auda ei de twitter si de facebook…asa ca daca ma adresez oamenilor de aici nu am ce face cu ele.

  Reply
 8. OLiX

  eu daca n-as avea sincronizate cele 2 servicii pe facebook n-as updata niciodata statusul pentru ca nu-mi aduc aminte, dar de cand le am sincronizate am inceput sa primesc detule comentarii la statusurile care apar pe facebook. uite, daca as putea, as face ca pe facebook sa nu apara reply-urile de pe twitter, ca alea nu-s interesante pentru cei de acolo, in rest mi se pare ok, pentru ca este un update de status.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.