Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Pentru ca si asa exista accidente rutiere grave, cretine si idioate.

Cu alte cuvinte daca afara ploua iar tu mergi cu 180 si intri intr-un tir, atunci cum ai merge pe autostrada astfel incat sa nu te accidentezi cu nimeni. Oricum o sa te faci praf.

Si daca tot vorbim de DN1, sa ne uitam la desteptii care se dau mari ca stiu drumul, vin in spatele tau, iti dau flash-uri ca sa te dai la o parte, dupa care iti franeaza in fata pentru ca e coloana si nu ii lasa altul. Si te mai intrebi de ce se circula greu?

Da, daca am face o autostrada ar trebui obligatoriu cu 3 benzi. Prima banda pentru tiruri si aia care merg cu 80, a doua banda pentru aia care depasesc cu 90 pe cei de pe prima banda, iar a treia banda pentru desteptii care vor sa intre in capete de pod. Pentru ca se poate. Toata europa are astfel. Numai noi nu suntem in stare.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 Responses

 1. Andreea

  Could not agree more! 🙂 Foarte bine i-ai descris pe ai nostri dragi soferi sia noastra scumpa infrastructura… Pentru ca scumpa este… peste masura!

  Reply
 2. Victor B

  Nu ştiu în ce ţară autostrada are trei benzi circulabile, pentru că eu am învăţat că doar pe două se poate circula, iar a treia e doar de urgenţă.

  Reply
 3. orator

  ce autostrazi? ei vor sa taie copacii de pe marginea drumurilor pt ca asa cred ei ca o sa scada nr accidentelor…baieti buni!

  Reply
 4. patriarh

  Autostrazile sunt semnificativ mai sigure decat drumurile nationale, avand o caracteristica esentiala in plus: cele doua sensuri de circulatie sunt despartite de un parapet metalic sau din beton. Se reduce semnificativ riscul de impact cu o masina venind din sens opus, asa cum este cazul celor mai grave accidente din Romania. Acesta este numai unul din motivele pentru care avem nevoie de autostrazi.

  Problema soferilor inconstienti este o problema separata, aici autoritatile au rolul de a supraveghea traficul public mai riguros si fara pardon, adica fara spaga. [din pacate mai trebuie 20 de ani cel putin pana sa intelegem ca spaga omoara. Azi dai spaga sa scapi de suspendarea permisului, maine copilul tau poate moare nevinovat, lovit de un smecher care a dat si el spaga sa scape de aceeasi suspendare. Azi dai spaga ca mama ta sa primeasca un pat la spital si sa fie internata, maine vine unul cu bani mai multi si o vor lasa pe mama ta pe strada ca sa-i faca loc. Mica coruptie pe care multi o practicam cu scuza ca “lasa, ca altii fura mult mai mult” este vinovata pentru multe accidente, pentru nivelul de trai scazut (nu ajunge manager cel care merita, ci cel care da banul, ierarhia valorilor este bulversata) si tot mica coruptie este pepiniera marii coruptii…]

  Reply
 5. KingSnake

  Sa ai autostrazi face parte din civilizatie. La fel cum face parte din civilizatie sa nu dai flash-uri cand vii din spate mai tare decat cel din fata ta. Si la fel de bine face parte din civilizatie sa nu depasesti cu 90 la ora pe un drum national unde limita de viteza este 110 la ora mai mult de una, maxim doua masini. Cel putin 60 % dintre soferi merg din principiu pe banda a doua, pentru ca banda 1 e pentru fraieri. Si cred ca asta provoaca mai mult ingreunarea traficului decat unul care da flashuri, desi nesimtirea este foarte mare in ambele situatii.
  Si daca mergi cu 180 la ora pe o autostrada ai mai multe sanse sa scapi in viata decat daca te ciocnesti cu unul care vine din fata. Si astfel sunt mai multe sanse sa moara mai putini oameni nevinovati (vorbesc de aia loviti frontal de o masina care circula din sens opus cu 180 la ora ).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.